美容扮靚

跳至

首頁
23456...9

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+minna00+於+13-04-08+發表我

原帖由 CyanCyan777 於 13-04-09 發表
你想試個粉底定base呀?我覺得個 base就真係潤,如果本身會出油,就可能唔係咁啱。不過hera另外有個系列係f ...
我想試晒base粉底同cc cream,好貪心我個鼻位最易出油,其他位置就一般,我而家用緊vdvc light treatment做base,可惜係我托人買,唔可以親身去睇。

大宅

引用:Quote:原帖由+CyanCyan777+於+13-04-09+發

原帖由 minna00 於 13-04-09 發表
你本身係咪都白?因為有人建議我用c21,但我驚白到變鬼買23又怕會黃,我之前支vdvc就係太黃俾我打左 ...
我都算偏白㗎,shiseido mq我可以用10號色,不過我黑眼圈好勁,所以會揀深一個色平衡返,否則個眼圈位會變灰我記得hera呢個粉n同c其中一隻係冇咁黃㗎

男爵府

我就啱啱買咗IOPE嘅N23試,效果都唔錯喎!
唔知同HERA比,邊隻好d呢?

大宅

引用:Quote:原帖由+CyanCyan777+於+13-04-09+發

我想試晒base粉底同cc cream,好貪心我個鼻位最易出油,其他位置就一般,我而家用緊vdvc light trea ...
我都有好多嘢想試,不過面得一塊個base其實可以局部用,粉底呢,因為我係極度乾人,話唔到俾你知易唔易出油呀

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+minna00+於+13-04-09+發表你

我都算偏白㗎,shiseido mq我可以用10號色,不過我黑眼圈好勁,所以會揀深一個色平衡返,否則個眼圈位會變 ...
我記得去Guerlain試粉底, ba幫我揀01號, by terry cover expert就cream beige,我知佢n=自然,c=遮瑕,然後21同23係色號,因為我有d痘印,所以打算買c,但唔知21定23好

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+minna00+於+13-04-09+發表我

我都有好多嘢想試,不過面得一塊個base其實可以局部用,粉底呢,因為我係極度乾人,話唔到俾你知易唔 ...
哈哈,唔緊要,我都係唔試過唔心息,買就實買,係差揀色je

大宅

我記得去Guerlain試粉底, ba幫我揀01號, by terry cover expert就cream beige,我知佢n=自然,c=遮瑕,然後 ...
咁橋,我都有用過by terry cover expert喎!不過我用佢會出粒粒,所以用咗幾次就冇用,但隻色係啱嘅,等我放工睇吓我用咩色,等你比較吓。我印象中記得好似c係偏黃過n㗎

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+minna00+於+13-04-09+發表我

咁橋,我都有用過by terry cover expert喎!不過我用佢會出粒粒,所以用咗幾次就冇用,但隻色係啱嘅,等我 ...
太橋啦,thx so much! 我等你

男爵府

可唔可以share gmarket條link出來呀?定係要pm架?

複式洋房

想問下邊度買係呢個價?我都想買

大宅

回覆:分享Hera 氣墊粉底

有冇用過CC cream之後分享下?

:-P

大宅

引用:有冇用過CC+cream之後分享下? +

原帖由 easy 於 13-04-09 發表
有冇用過CC cream之後分享下?
我訂左,但未到手,試完會分享下

男爵府

回覆 回覆:fongnana的帖子

今日再回購,另已試cc cream,遮瑕度一流

大宅

太橋啦,thx so much! 我等你
我同你一樣,by terry用3號cream beige呀我之前G過hera liquid foundation 21號,我用就太白,不過我本身鐘意自然啲嘅

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+minna00+於+13-04-09+發表太

我同你一樣,by terry用3號cream beige呀我之前G過hera liquid foundation 21號,我用就太白,不過 ...
大家用同一號色咁我係咪應該買n23,但如果你話c偏黃即係應該買c21? 我想有少少遮瑕度,但大前題當然係要岩色,我用粉底都揀自己膚色架,最怕面頸唔同色,太白太黃我都唔like.

大宅

引用:今日再回購,另已試cc+cream,遮瑕度一流+ +

原帖由 princess_mama 於 13-04-09 發表
今日再回購,另已試cc cream,遮瑕度一流
好想快啲試

大宅

回覆:分享Hera 氣墊粉底

其實會唔會唔衛生呢?啲粉底液長期浸住個粉卜...而且咁大面積接觸到空氣...仲要可能補妝時用,,,,

大宅

大家用同一號色咁我係咪應該買n23,但如果你話c偏黃即係應該買c21? 我想有少少遮瑕度,但大前題當然 ...
呢條link碌落去可以一次過比較四隻色呀
http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goodscode=255560475
仲有隻22色,見台灣blogger話係珠光

大宅

引用:其實會唔會唔衛生呢?啲粉底液長期浸住個粉

原帖由 wwing1221 於 13-04-09 發表
其實會唔會唔衛生呢?啲粉底液長期浸住個粉卜...而且咁大面積接觸到空氣...仲要可能補妝時用,,,,

...
唔洗擔心,粉盒入面有個內蓋,可以隔開個puff同保護個粉㗎

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+minna00+於+13-04-09+發表大

呢條link碌落去可以一次過比較四隻色呀
http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goo ...
22色珠光就唔考慮啦,驚出油後令上加令

首頁
23456...9

尾頁

跳至