跳至

首頁

尾頁

大宅

有無讀過馬鞍山合一堂o既家長呀?

我考慮緊俾囡囡讀合一堂o既n1,唔知有無媽咪可以講下呢間幼稚園呢?
例如校舍,老師有無愛心,程度深唔深,多唔多活動...
thanks!

複式洋房

Re: 有無讀過馬鞍山合一堂o既家長呀?

我囡囡今年巳經K3,我覺得佢讀得幾開心,老師好有愛心,我哋班mama都覺得老師好了解每個小朋友嘅性格,證明老師都好細心,連啲ee都好好。

有獨立校舍,有自己嘅小禮堂,亦有露天停車場可作活動(平日不很多車停泊)。

程度與現在死谷難谷嘅比,算是淺,K2才寫字,K1只是學吓啲橫直線,據老師話,打好線條基礎,將來寫字會好啲,apply for my gril, quite true.

英文唔太多,普通話要K3至學,數學思維訓練幾好。

活動最喜歡有小蜜蜂(女童軍幼兒級,男女皆可參加),EQ班,體操等比較特別。

以上資料希望可以幫到你。

男爵府

del

男爵府

QutieBaby,
One of my friends who is teaching at an international kindy told me that 馬鞍山合一堂 is an excellent one according to the internal assesments among teachers. :-P :-P

大宅

heidi.li & AKLAMY
唔該晒你地寶貴o既意見! :-P

首頁

尾頁

跳至