婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

一定會話佢~咪以為自己做62大Q晒

伯爵府

引用:一定會話佢~咪以為自己做62大Q晒

原帖由 咪嘈媽 於 13-04-09 發表
一定會話佢~咪以為自己做62大Q晒
有好多野我已經成日話佢,話極都唔聽,佢夠膽死比D辣椒我個女食,話過好多次都係咁,又成日著住D鞋通屋行,講幾十次都唔聽,仲有好多好多

大宅

回覆 wingchan1124 的帖子

難為左你個女

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+ozduckie+於+13-04-09+發表痴

原帖由 wingchan1124 於 13-04-09 發表
喊左勁耐先訓著左,心都痛埋
你個女女幾多歲呀係咪你個衰62吾 like 女孫

男爵府

回覆:我個女比62掉左出門口

你老公冇話錯你呀……你老爺做嘅嘢其實同你一樣,你掉個女出廳射個波比佢,佢咪掉個孫出走廊囉(因為比你趕出來,自然唔會掟佢返入房)。你教女唔輪到佢管,但廳係老爺都有權用嘅佢當然有權趕你女走。你可以話佢唔錫個孫,但唔好將所有錯推晒上老爺身。兩公婆同佢都有唔啱有責任。

伯爵府

引用:回覆+wingchan1124+的帖子 難為左你個女

原帖由 咪嘈媽 於 13-04-09 發表
回覆 wingchan1124 的帖子

難為左你個女
今日62想拖我個女,呀女都唔肯比佢拖

伯爵府

引用:Quote:原帖由+wingchan1124+於+13-04-09+發

原帖由 hunglingwai 於 13-04-09 發表
你個女女幾多歲呀係咪你個衰62吾 like 女孫
呀女2歲多D,佢地係圍村人,好重男勁女

禁止訪問

水晶宮

樓主同62既做法,差好遠,點可以相提並論,話大家都錯?!!!
樓主將個女放出廳,係安全範圍,
62將個孫推出門外,係極度危險!
但係,樓主係連62將女女推左出門都唔知?(如果知,咁就即刻抱番佢入屋,唔洗勁喊啦)
咁就唔係太好啦.

伯爵府

引用:你老公冇話錯你呀……你老爺做嘅嘢其實同你

原帖由 yuko0421 於 13-04-09 發表
你老公冇話錯你呀……你老爺做嘅嘢其實同你一樣,你掉個女出廳射個波比佢,佢咪掉個孫出走廊囉(因為比你趕 ...
我冇話我啱哂,我咁對呀女當然有唔啱,我掉呀女出房果陣62都未返黎,邊個得閒掉個波比佢,平時1日24小時都係得我理個女,我62,c6乜都唔做唔幫手,連屋企野都唔幫手整下,你可能會講,個女係我既,62冇義務幫我湊女,我冇要求過佢幫手,佢都冇權咁對我個女

伯爵府

引用:樓主同62既做法,差好遠,點可以相提並論,話

原帖由 方方媽媽 於 13-04-09 發表
樓主同62既做法,差好遠,點可以相提並論,話大家都錯?!!!
樓主將個女放出廳,係安全範圍,
62將個孫推出門外,係 ...
開頭我以為佢話同呀女玩,叫佢入房玩,點知我聽到佢開大門,鐵閘推左佢出去,關埋門,我知道已經即刻出去抱返佢入黎,佢條62掉左呀女出門口就自己入返房關埋房門,如果唔係我聽到佢關鐡閘,呀女係大門出面大喊,佢真係由佢係出面唔理佢

男爵府

引用:Quote:原帖由 kawan1117 於 13-04-09 發表

原帖由 wingchan1124 於 13-04-09 發表
我冇唔理個女,某程度上我係有唔啱,但我罰個女又關佢咩事,我掉佢出廳起碼我知佢安全唔會有意外,但62掉佢 ...
某程度唔啱?!即係程度有幾高呢?但後果可以好嚴重喎,佢玩刀、玩水、亂飲野、爬高、攀窗……咩都有可能,原來仲有個會隨時飲醉番來嘅爺爺,做人呀媽,安全意識咁低,害到嘅係自己小朋友,都係嗰句,你自己諗一諗。
我唔知你62係咩格,亦冇話佢啱,佢番到屋企,見個孫咁細一個人喺廳,老豆老母唔理,一個打機,一個瞓覺,谷鬼氣,所以……, see~個孫就即刻有人理,佢做法好差,但work, 佢目的已達。

My little Son

伯爵府

引用:Quote:原帖由+wingchan1124+於+13-04-09+發

原帖由 k-k-mummy 於 13-04-09 發表
某程度唔啱?!即係程度有幾高呢?但後果可以好嚴重喎,佢玩刀、玩水、亂飲野、爬高、攀窗……咩都有可能, ...
我知,今次之後我唔會掉佢出去,不過我想講我冇訓覺,我有留意呀女係出面做乜,我明白你講D乜,亦知自己冇乜耐性,次次發完個女脾氣都好後悔,但有時火遮眼又控制唔到,所以我一路都冇話過自己啱但今次呢件事我真係好燥,所以先上黎呻下

禁止訪問

畀面勳章

別墅

wingchan1124 發表於 13-4-9 16:47
有好多野我已經成日話佢,話極都唔聽,佢夠膽死比D辣椒我個女食,話過好多次都係咁,又成日著住D鞋通屋行, ...
我62都係咁,我個仔喺屋企爬,佢照成日著住鞋通屋行...

伯爵府

引用:下次教女唔好喺6299面前教

原帖由 alicealice313 於 13-04-09 發表
下次教女唔好喺6299面前教
我好小,62成日半夜三更返黎,冇啦啦返黎發癲

伯爵府

引用:Quote:wingchan1124+發表於+13-4-9+16:47+

原帖由 KHB 於 13-04-09 發表
我62都係咁,我個仔喺屋企爬,佢照成日著住鞋通屋行...
最慘話極都唔聽,我一路拖緊地,佢就一路著住對鞋係到行

別墅

wingchan1124 發表於 13-4-9 20:47
最慘話極都唔聽,我一路拖緊地,佢就一路著住對鞋係到行
me2啦,佢有時離譜到著住鞋係爬緊嘅b仔側邊行過...佢係知我個仔會食手指ga...

公爵府

引用:Quote:原帖由+咪嘈媽+於+13-04-09+發表一定

有好多野我已經成日話佢,話極都唔聽,佢夠膽死比D辣椒我個女食,話過好多次都係咁,又成日著住D鞋通屋行, ...
有骨氣d搬啦:;pppp:住板間房都好過同佢住

男爵府

如果同6299夾唔嚟,你地試下搬走,一齊住一定多磨擦,順便一提,我家姊都試過掉個女去門口罰企,因為女講大話,自始之後阿女唔敢再講大話,不過唔知你女幾歲

首頁
12345...6

尾頁

跳至