潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 以為靚既高跟鞋,著得耐都唔會腳痛, 點知...

BB頭maimimi 寫道:
HK$400 - HK$500

麻煩pm 埋比我丫, thanks!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

別墅

??? handcream???

別墅

really ? If my feet is small and thin, do you think it's better ?

how much the casual wear style, but not high heel ? is it better ?

大宅

BB頭maimimi ,
可否將鋪頭既資料俾我呀?我都好有興趣

大宅

畀面勳章

其實確實地址我都冇,因為環球大廈商場得一層,商場裏面大部份都係買菲律賓東西的舖頭,得一間淨係賣鞋,附近就係扶手電梯,都好方便揾!

大宅

Aerosoles is good, i have tried it before

But it seems its design is not so trendy............

男爵府

講開買鞋, 我都想分享一下. 有沒有姐妹喜歡去IT買高跟鞋?
奉勸大家不要買. 我買過1對BOOT, 2對高跟鞋. 全部都好不掂!
首先對BOOT, 穿不夠2個月, 走起路來, 個崢搖搖下,行不到兩步就好辛苦. 拿去專業修補鞋藝整, 他說沒得整!即可以報銷!
另外兩對高跟鞋(其實只得1INCH), 鞋崢快磨損不特止, 著不夠1個鐘頭, 已經痛到死死嚇!
總之街邊$39.9的貨色都好過他!

洋房

其實新鞋通常都會刮腳因為的皮新、教家一個秘方啦,因我老豆做鞋所以知,請去5金鋪買最幼既沙紙係鞋刮的地磨一磨,就會唔刮啦又或者用水整林的皮,用錘仔打打去打軟的皮,試下啦

大宅

你係講緊大or細i.t.?
cheukcheukma 寫道:
講開買鞋, 我都想分享一下. 有沒有姐妹喜歡去IT買高跟鞋?
奉勸大家不要買. 我買過1對BOOT, 2對高跟鞋. 全部都好不掂!
首先對BOOT, 穿不夠2個月, 走起路來, 個崢搖搖下,行不到兩步就好辛苦. 拿去專業修補鞋藝整, 他說沒得整!即可以報銷!
另外兩對高跟鞋(其實只得1INCH), 鞋崢快磨損不特止, 著不夠1個鐘頭, 已經痛到死死嚇!
總之街邊$39.9的貨色都好過他!

男爵府

麻煩pm 埋比我丫, thanks!!
Annchau 寫道:
[quote]
alicetong 寫道:
請問可否pm中環環球大廈訂造鞋0既地址同電話比我呢?我以前著36,生完小朋友對腳大左著37,最近買2對37一對腳趾公側面,另一對第2,3隻腳趾都起晒水泡..痛到死,但係著38碼又大...可能造鞋較適合我?謝謝妳..

Could you also pm me the address and phone of the shop, please?
I think it's quite cheap to have tailor-made shoes for only $400-$500. [/quote]

男爵府

細i.t.!

高跟鞋一對是KatieXXX, 尖頭,有窿. 但容易凸出腳止,而且比皮太軟,穿得很鬆. 只好當拖鞋(撻

大宅

畀面勳章

去買包"爽健"出既鞋貼啦!~

一包有六貼(好似), 可以比你貼係鞋裡面刮腳既地方, 可以防止再刮腳或起水泡...

如果鞋後跟刮鞋, "爽健"都有專貼後跟既軟貼.

貼滿哂軟貼應該好著D呱...

大宅

觀察所得,中國人既腳通常比較闊及有肉,但大多數買得到既鞋都係窄(因為視覺上比較靚)。有些牌子有比較闊既鞋,例如 Ferragamo 、Bally 就有 3xB 甚至3xD款,而Joy & Peace一類既雖然冇寫明闊度,據我觀察大約都係3xA。如果有肉既腳著3xA,無論D皮點軟都係夾腳。

好既鞋應該鞋"勸"闊但視覺上依然修長。試過買一對Church's 3 吋斗零,很靚,很舒服,著到爛都唔夾腳。 Bally 既 D "勸"鞋亦係我既選擇 (鬼叫我有對珠圓玉潤既腳咩)。

laughin' to keep from cryin'

複式洋房

返工鞋我推介Mook,舒服、容易襯衫又elegant,呢季我已經買了兩對密頭黑鞋和一對黑色涼鞋。 :-P

大宅

BB頭maimimi 寫道:
我去中環環球大廈訂造。

呢間舖我都幫襯過訂造鞋,但唔'襟",
兩對都係---------斷踭(斷鞋跟)收場 :tongue:

最好都係意大利鞋 :-P

民房

度腳訂造鞋

我隻腳只有SIZE:32仲細過你我要度腳做鞋的!我做左鞋6年幾啦!響旺角家樂商場做,佢地剛剛要搬去太子始創中心一樓134鋪.11月開啦,佢地好專業的,香港電台萬王之王個節目都訪問過佢地,佢地0.5既碼都有,我以前響銅鑼灣金佰利你問個P字頭果間鞋鋪做過鞋都仲要再放兩個墊先著倒,依家就唔使...,顏色,鞋跟高矮,鞋頭(尖頭,圓頭,方頭)點配都得,我剛剛仲比款佢地做左對BOOT潻!佢地響灣仔都有分店嫁,你有時間去超下啦!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都試過, 不過有時會令到對鞋細咗少少, 仲迫, 痛死!!!

如果係高踭鞋, 我最鍾意買MIU MIU, 真係幾舒服, 佢個腳掌位有加軟墊. 雖然PRADA同佢係姊妹brand, 仲要貴D, 不過係唔好著架.

原文章由 晟媽 於 06-9-20 12:14 發表
去買包"爽健"出既鞋貼啦!~

一包有六貼(好似), 可以比你貼係鞋裡面刮腳既地方, 可以防止再刮腳或起水泡...

如果鞋後跟刮鞋, "爽健"都有專貼後跟既軟貼.

貼滿哂軟貼應該好著D呱...

...

伯爵府

所以我唔係成日著~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

咁通常幾多錢一對?可否自己帶款去做?

原文章由 tongsing9 於 07-10-30 02:29 發表
我隻腳只有SIZE:32仲細過你我要度腳做鞋的!我做左鞋6年幾啦!響旺角家樂商場做,佢地剛剛要搬去太子始創中心一樓134鋪.11月開啦,佢地好專業的,香港電台萬王之王個節目都訪問過佢地,佢地0.5既碼都有,我以前響銅鑼灣金佰利你問個P字頭果 ...

複式洋房

我都想知呀?????????

原文章由 水晶樹媽媽 於 07-10-30 11:26 發表
咁通常幾多錢一對?可否自己帶款去做?

首頁

尾頁

跳至