烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: K1 要帶茶點??... 頭痕 :-|

fyeung,

Rec'd w thx...

fyeung 寫道:
mmak,

send左啦!有無收到?
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

子爵府

all,

昨日, 今日, 明日 ...的茶點 都係 嘉頓迷你瑞士卷, $11.5 /3件...... 12 oct 到期...

所以唔使諗 唔同味道 食足3days ...
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

子爵府

Buma,

記5記得... 家長日, 學校 show d 茶點圖片 有 西瓜丫 ....
我囡 好like 西瓜呀... 但我都唔知點帶 ??

Buma 寫道:
[quote]
mmak 寫道:
atta,

火龍果... 我諗唔使浸鹽水.... 萍果 放耐左會生銹, 所以先要浸o者...

e~~火龍果 都係個唔錯o既選擇bor, 可惜我囡唔肯食 !!

[quote]
mmak, atta,
我阿仔好鐘意食"火龍果 & 蘋果",最初我都想用來比阿仔做茶點, 但怕佢handle不到, 用細义好難(火龍果义多下都爛&好滑) 都要等K2 lu
buma

大宅

前日帶囡囡去supermarket,我都買左嘉頓小cup cake,點知經過零食部,佢話要童星點心麵,之前都未食過,都唔知佢點知,我只加少少落去,我怕佢熱氣.

子爵府

fyeung,

zoe 好鐘意食 嘉頓 隻 孖寶蛋糕... , 好似有 mami 話 太多碎跌出o黎.... 唔可以帶返學做茶點...

fyeung 寫道:
前日帶囡囡去supermarket,我都買左嘉頓小cup cake,點知經過零食部,佢話要童星點心麵,之前都未食過,都唔知佢點知,我只加少少落去,我怕佢熱氣.

大宅

mmak,
孖寶好大個喎.我買minicake小蛋糕,仲要分開三截入盒仔,or嘉頓Be Be cake,都好細個架.

伯爵府

裏面有d小食&蛋糕仔, 睇下幫唔幫到你地

** click here **

子爵府

acintl,

你個 blog 好吸引丫....... 你好勁丫 !!.... 要請你多多指教

acintl 寫道:
裏面有d小食&蛋糕仔, 睇下幫唔幫到你地

** click here **

子爵府

fyeung,

minicake小蛋糕, & Be Be cake
我未見過 ??... 等閒出去 supermarket 逛下先 ??

fyeung 寫道:
mmak,
孖寶好大個喎.我買minicake小蛋糕,仲要分開三截入盒仔,or嘉頓Be Be cake,都好細個架.

大宅

acintl,

你好犀利!

伯爵府

mmak,

唔好講指教啦!
我每日都要整茶點比囡囡帶返學(我個女係讀小學), 仲要整埋比佢d同學仔, 每日要整十幾人份量, 我都好頭痛
我覺得自己整比小朋友帶返學, 總好過係出面買, 始終健康d麻

mmak 寫道:
acintl,

你個 blog 好吸引丫....... 你好勁丫 !!.... 要請你多多指教

伯爵府

fyeung,

好多野仲係度學習緊咋

fyeung 寫道:
acintl,

你好犀利!

禁止訪問

子爵府

all,

今日個囡無返學 ... 在家煎左件 西多士 俾佢食...
佢本來唔肯食, 我切成 三角形... 然後問佢 係咩形狀?? 佢就好有興趣食左

子爵府

今日的茶點是 提子餅乾...

係個囡話 同學仔有得食, 叫我買俾佢食的 .....

大宅

醒目開學勳章

mmak

有無食過馬莎既迷你動物餅, 我女好鍾意食.

子爵府

talie,

我都未食過丫 .... 等我試下先 !!

talie 寫道:
mmak

有無食過馬莎既迷你動物餅, 我女好鍾意食.

子爵府

近排每次 準備 tea time snacks, 個囡都會自己 出主意, 仲要我預多d 份量... 要請埋小朋友食喎,
又話俾我聽 阿邊個食d mug, 阿邊個食d mug...
得o個3歲人仔...咁快識得比較 ...

首頁

尾頁

跳至