嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

Please Help! bb唔比放低,要抱先肯

3個多星期大bb,自從上星期抱過佢去街後,就唔肯自己

洋房

Re: Please Help! bb唔比放低,要抱先肯

hi, 我都係忍唔住, 未滿月就帶去出街, 一樣都係番黎瞓覺成喊醒, 都要抱住瞓. 佢去到成3個月先有改善. 盡量放得底都放底, 慢慢就瞓耐d.

大宅

試下比bb睡搖椅,幾work架﹗
Good parents give their children Roots and Wings. Roots to know where home is, wings to fly away and exercise what's been taught.

洋房

初生bb受驚都是這樣!滿月后可以多點出街及接觸外人,慢慢適應周圍環璄后,這種現象會慢慢消失。 現在只可以抱多點,給bb安全feeling 及 bb驚醒時 即刻比只手指bb hold 住,bb很快平靜。 :-P

複式洋房

我bb情況都是一樣。我知道比奶嘴會work既。不過我不打算比,所以成日抱住佢。因為我大女都是這樣的,大個D會睡長一點。

And如果出過街,佢當日overstimulated,都係會唔肯睡&成日喊的,要有心理準備。

所以baby最好是24小時留係屋企呵。

首頁

尾頁

跳至