1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:Orange1116 的帖子

我孖女足月冇調頭開刀,樣樣都幾好
如果BB發展慢,努力多訓練及留意情況
再問專業人士

大宅

回覆:沒有調頭的bb係咪蠢d?

放心,小朋友的發展是不同的,我仔仔係10個月大時要去沙田兒童測試中心做測試添,結果無事,而家19個月大,好多東西都識做

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:沒有調頭的bb係咪蠢d?

冇關係喎,大女都係冇掉頭,發展好正常

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 Orange1116 的帖子

我女女臍帶繞頸没有調頭,足月開刀。4個月會翻身,5個月會爬,現在14個月走得很好,會用牙齒開星星餅的蓋。大人講話都聼得懂,但只會叫爸爸媽媽。 我覺得和調頭沒有關係。每個小朋友發展都不一樣,但多D訓練會有幫助。

珍珠宮

多D帶佢去多小朋友嘅地方玩,佢見到其他小朋友識做嘅動作都會激發到佢學咖

伯爵府

引用:我個仔沒有調頭,他一向的發展都比同齡bb慢,

原帖由 Orange1116 於 13-04-13 發表
我個仔沒有調頭,他一向的發展都比同齡bb慢,現13個月大,不懂自己拿星星餅食,不會用手指指野,不肯自己嘗試站 ...
我女無調頭,6個月爬,11個月行。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主唔好咁多心, 應該唔關事的

每個小朋友發展有早有遲

只要唔係差得太遠, 就 ok 啦

首頁

尾頁

跳至