跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

青衣聖公會荊冕堂媽媽入來傾下啦!

大家好
仔仔剛讀k1
希望新舊媽媽來分享下意見啦
san :-P

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 青衣聖公會荊冕堂媽媽入來傾下啦!

hi sanli77~

我個仔今年剛剛都係讀k.1,大家都係同學仔喎 你仔仔讀咩班呢
執子之手,與子偕老~

大宅

你好 
佢讀喜樂班
上午班
足足喊足兩日
每次兩小時
我想全班最大聲個個就係啦

咁你的小朋友呢? :lol:

複式洋房

hi,我囡囡都係響喜樂班~
開頭一個禮拜都好鐘意返學,
跟住再到禮拜一返學,就喊晒口
話唔想返,好彩最後都肯返.
sanli77 寫道:
你好 
佢讀喜樂班
上午班
足足喊足兩日
每次兩小時
我想全班最大聲個個就係啦

咁你的小朋友呢? :lol:

~琳琳~星空尋夢園[img align=right]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD6/93384/s180/95740.13165886.98586.jpg[/img]

複式洋房

今日生日會,你仔仔係唔係今個月生日啊?
我囡囡今年生日已過左,咪睇她好似好晒粒,原來
已經三歲零兩個月.帶她出街,d人成日問她有無
兩歲呀? 嘻~慳返唔少車錢~
~琳琳~星空尋夢園[img align=right]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD6/93384/s180/95740.13165886.98586.jpg[/img]

大宅

hi, candy
好高興認識你
這裡要找個荊冕堂媽媽都不易

我個仔是蕃茄組
你個女呢?

我兒子是十二月生日
所以今日都不用帶食物返學

係啦
你會不會參加十月十四號的講座 ?

另外我不是日日都上來
有事可以電郵給我
[email protected]

複式洋房

Hi 各位媽咪

我個女11月2日面試,請問各位媽咪面試情形係點呢 ? 全日班會收幾多個學生 ?

複式洋房

hi 珊
我都好高興能夠識到你.
想不到我們兩個的小朋友都在同一間學校,而且在
同一班.我囡囡在青豆組,生日會那天我都沒有準備
食物,因為前一晚忘記準備.
十月十四日的講座,本來我會參加,但因為有事,就叫
姑姐湊囡囡去聽,你會參加吧?
係啦,你返工還是全職家庭主婦丫?
我無返工,係屋企湊囡囡,所以得閑就會上網睇下,你
有msn嗎?可以加我嫁[email protected]
下次我地係msn度傾啊~

複式洋房

hi,bbfong
你囡囡係邊間學校面試丫?
我記得我囡囡面試時,都無乜特別,又唔算好難囉~
當時個校長用個萍果同埋類似配對遊戲玩具來考我
囡囡,問問題都係好簡單的.
其實你唔使甘緊張,相信自己囡囡可以做到就得啦.
唔需特別去訓練,全日班會收幾多個學生這個我都
唔知啊.我諗有得去面試,應該都會收.

大宅

BBFONG
面試很簡單
校長問名字,又拿蘋果同橙問你是什麼
不是太難
不用太擔心
全日班今年好像只有十幾個
可以得到多些照顧

大宅

candy,
我是在職媽媽
星期六日才放假
十月十四號我會去
到時睇下認不認到你個女女
我個仔會俾佢留在學校玩遊戲

我有msn
已經add 左你啦
該用戶已被刪除

複式洋房

Candychan 26 & Sanli77

多謝你2位既回覆 ,我而家吾擔心,到時順其自然la!

複式洋房

hi sanli
這兩天因為囡囡病,搞到我成個人好緊張,連上網的
心情都無,她每次有病我都好驚,可能我自己太過緊張
她.成日擔心自己對她的照顧唔夠,囡囡病係因為自己
對她照顧得唔夠.
唔知你會唔會有這樣的想法呢?
你返工時邊個去接個仔仔放學丫?係la,你做咩嫁?

複式洋房

hi C&J
你好啊,你都有小朋友入讀青衣聖公會荊冕堂嗎?

大宅

Candy
小朋友病實有的事
尤其是返左學之後
頻率會更多
放鬆些

我個仔這兩日亦有感冒咳嗽
剛看完醫生
我都明你的心情
有時個小朋友其實不知道什麼是辛苦
反而佢每咳一聲
就好像咳入你心裡面
我都是這樣的感覺
有時好想幫佢病

不過都不好太緊張
無人可以控制病不病
或者照顧得太好反而抵抗力弱呢
所以只要盡力去照顧就可以啦

仔仔是我奶奶接放學的
我返星期一至五
我做傳播業的

複式洋房

hi 珊
中秋節快樂~
中秋你同囝囝去左邊度賞月啊?
由於囡囡病還未好返,本來想帶她去維園看花燈都取消左,
好彩我地樓下都有搞活動,帶左她去玩遊戲,她玩得好開心.
今日學校搞慶祝會,我囡囡好開心,雖然無得食月餅(我叫老
師唔好俾她食),但去接她放學時睇得出她玩得好開心.你囝囝
有無講返學校d野俾你知呢?

大宅

Candy
這兩日我奶奶去旅行
我同老公湊足兩日阿仔
連續兩晚都帶佢去青衣公園玩螢光棒
他都好開心
學校的事 仔仔不是講得好多
只是有次問他老師教佢唱咩歌
他就唱個首123--567拍拍手之類
是首國語歌
好好笑

複式洋房

hi 珊
我囡囡都好少同我講學校的事,
可能她還未識得去形容啦.
你講的那首國語歌,我都知.我囡
囡都好仲意唱架,最近她成日扮老
師,叫我地唱歌俾她聽,如果唱得好
的就獎貼紙俾我地.
通常我叫她唱老師教的歌,她在
我面前會唱唔出,但她自己一個人
玩時又會不知不覺唱出來,而且唱
得很好.

別墅

Hi, 珊、candychan26:

我是正在搵青衣區幼稚園的媽咪,我有兩個囡囡(4歲半、3歲),我是想報讀全日班(我要返工),私立既學費我覺得太貴,不知幾位媽咪知唔知荊冕堂既功課算唔算深勒? 小朋友每日有幾樣功課?

卓思聽講"谷"得好勁喔!

rosa

首頁
12345...7

尾頁

跳至