跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 大埔媽咪俱樂部 (Part 12)

hinhinmum 寫道:
[quote]
mama1210 寫道:
HELP~~~~

汶汶成口都係飛滋點算好????? e生話如果3日內都唔見佢有咩好轉, 要入院吊鹽水呀 :-( :-( :-(

咁利害....我雖然幫唔到你唯有精神上支持你啦, 唔好咁緊張照醫生指示做啦[/quote]

會唔會是手足口病 ? 恩恩細個時都試過 !

男爵府

HealthYan 寫道:

咁利害....我雖然幫唔到你唯有精神上支持你啦, 唔好咁緊張照醫生指示做啦

會唔會是手足口病 ? 恩恩細個時都試過 ! [/quote]

代言 : 佢睇左醫生話唔係。

男爵府

各位姊妹,
妳地有無惠康印花多呀? 我想換公仔吖。

伯爵府

little_chi
小芝, sorry昨晚同其他媽咪提起你真係唔記得你個樣呀, 你明晚會唔會出席家長教師會員大會呀, 不如相認呀....

安安,
為何會有七折? 唔係hk ballet 的節目黎喎

我又攪錯左喇...........總之我都會睇...........

無折頭 $150 好喇........

大宅

同意, 咁聽晚會見到你嗎?

little_chi
小芝, 你明晚會唔會出席家長教師會員大會呀, 不如相認呀....

大宅

下~生飛滋? 便需要入院吊鹽水....我仔近排都係咁喎, 而且隔2-3日流鼻血添~

大口,
關唔關熱氣事架姐?! 唔好咁擔心!

[quote]
mama1210 寫道:
HELP~~~~

汶汶成口都係飛滋點算好????? e生話如果3日內都唔見佢有咩好轉, 要入院吊鹽水呀 :-( :-( :-(

咁利害....我雖然幫唔到你唯有精神上支持你啦, 唔好咁緊張照醫生指示做啦[/quote]

珍珠宮

tammyuen,

你仔幾歲? 如果經常流鼻血你可以去藥材舖執'蓮蓬乾'煲俾佢飲, 係涼茶黎架! 醫流鼻血好掂的.

伯爵府

macca 寫道:
tammyuen,

你仔幾歲? 如果經常流鼻血你可以去藥材舖執'蓮蓬乾'煲俾佢飲, 係涼茶黎架! 醫流鼻血好掂的.

阿寶小一生活如何? 報導下啦

伯爵府

heallth yan : 恩恩返成點? 開唔開心

大宅

THX~我媽有咁話, 聽晚會蓮蓬乾加豬鼻一齊煲比佢飲試下
macca 寫道:
tammyuen,

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

little_chi
小芝, sorry昨晚同其他媽咪提起你真係唔記得你個樣呀, 你明晚會唔會出席家長教師會員大會呀, 不如相認呀....
安安,

家長教師會員大會我就唔出席啦,不過我都做咗會員,妳係咪主席呀? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
∼之後的課程簡介會就會去.即係8:00到出現.
妳唔認得都正常啦∼我地最多都係見過一兩面.如何相認.....其實我都認得下妳,我明日著綠色T恤(衫有扭扣做裝飾),短髮,戴眼鏡..... 咁夠唔夠提示呀?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

tammyuen 寫道:
同意, 咁聽晚會見到你嗎?

好的,我有以下提示啦∼妳又係會點打扮呢?
妳個女�仔讀咩班呀?

大宅

安安 寫道:
[quote]
little_chi

安安,

我又攪錯左喇...........總之我都會睇...........

無折頭 $150 好喇........ [/quote]

院長$150係最後一行好似上次咁, 但$280好似係樓上第二行你話好唔好!
hinhinmum

大宅

tammyuen 寫道:
THX~我媽有咁話, 聽晚會蓮蓬乾加豬鼻一齊煲比佢飲試下
[quote]
macca 寫道:
tammyuen,

[/quote]

哈...哈...哈...真係以形補形....
hinhinmum

大宅

little_chi 寫道:
[quote]
little_chi
安安,

家長教師會員大會我就唔出席啦,不過我都做咗會員,妳係咪主席呀? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
∼之後的課程簡介會就會去.即係8:00到出現.
妳唔認得都正常啦∼我地最多都係見過一兩面.如何相認.....其實我都認得下妳,我明日著綠色T恤(衫有扭扣做裝飾),短髮,戴眼鏡..... 咁夠唔夠提示呀?[/quote]

我唔係主席, 而且今年剛卸任了, 但主席唔得閒出席叫我講報告我好緊張呀, 在公司做presentation無咁緊張呀....
hinhinmum

大宅

最後總結:
巴蘭欽的《仲夏夜之夢》
首度訪港的歐洲頂尖芭蕾舞團
香港管弦樂團現場伴奏

27.10.2006 (星期五) 7:30pm
香港文化中心大劇院
$280 or $150

報名:
HINHINMUM+SISTER (2)
安安 (1)
edmundmama (1)
大口 (我明天再打電話confirm)
hinhinmum

伯爵府

最後總結:
巴蘭欽的《仲夏夜之夢》
首度訪港的歐洲頂尖芭蕾舞團
香港管弦樂團現場伴奏

27.10.2006 (星期五) 7:30pm
香港文化中心大劇院
$280 or $150

報名:
HINHINMUM+SISTER (2)
安安 (1)
edmundmama (1)
大口 (我明天再打電話confirm)

佢好似話睇呀, 昨晚整甲時問過佢...........

咁又好似 $280 好d............ 咁就 $280 啦.......

伯爵府

呢排又要做返院長個位, 以為自己讓左個位出位, 原來愈來愈嚴重.............................

珍珠宮

ok啦! 不過仲未識到新同學. 佢話小息響操場睇人地玩囉! 有時一個人時會掛住我. :cry: :cry: :cry: 下星期一正式返學, 到時響學校食飯, 一定係no.1(由尾數上).
安安 寫道:

阿寶小一生活如何? 報導下啦

男爵府

安安:
我好掛住你呀,星期三去edmundma度見唔到你. :-( 點先見到你呀?

首頁

尾頁

跳至