跳至

首頁
12345...53

尾頁

子爵府

大埔舊墟(寶湖道)家長集中地

[size=large]寶湖舊墟既家長, 大家快 d入黎交流下啦~~~

我囡囡今年岩岩讀小一, 入左1C班, 班主任係何老師, 你地既小朋友又係讀邊班架??

別墅

Re: 大埔舊墟(寶湖道)家長集中地

請問是否很難入到舊墟(寶湖道) , 因我女今年同k3 ,

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

鼠鼠 寫道:

聽聞上年收440份FORM 爭80個第一輪學位...今年應該會好D...因為出生率低左...

子爵府

鼠鼠 寫道:

其實好講彩數, 我小朋友係15分首輪派入

子爵府

mrs.so 寫道:
[quote]
鼠鼠 寫道:

聽聞上年收440份FORM 爭80個第一輪學位...今年應該會好D...因為出生率低左...[/quote]

5份1機會, 咁我個女真係好好彩

你小朋友係咪都讀緊寶湖架?

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

唔係呀!今年先揀小一學校...

mama1210 寫道:
[quote]
mrs.so 寫道:
[quote]
鼠鼠 寫道:

聽聞上年收440份FORM 爭80個第一輪學位...今年應該會好D...因為出生率低左...[/quote]

你小朋友係咪都讀緊寶湖架?[/quote]

大宅

mama1210,

我仔都係K3
請問你交首輪報名表時,有冇交埋幼稚園評估表/成績表比小學?

大宅

我個仔第一輪入唔到,因為家姐唔係讀呢間,大抽獎抽中,現在讀1E。

複式洋房

大埔舊墟(寶湖道)聽說很多<新移民>,是嗎?本來我也想選,因為校舍好新好吸引~~~

子爵府

mrs.so 寫道:
唔係呀!今年先揀小一學校...

[quote]
mama1210 寫道:
[quote]
mrs.so 寫道:
[quote]
鼠鼠 寫道:

你小朋友係咪都讀緊寶湖架?[/quote][/quote]

考慮寶湖嗎?

子爵府

abcakk 寫道:
mama1210,

我仔都係K3
請問你交首輪報名表時,有冇交埋幼稚園評估表/成績表比小學?

無架, 就咁填張form 咋, 學校都唔會收你任何野嫁~~

子爵府

rayshek 寫道:
我個仔第一輪入唔到,因為家姐唔係讀呢間,大抽獎抽中,現在讀1E。

點解唔跟家姐既??

你小朋友係咪都係學校食lunch架?? 你有無登記用e通告呀?

子爵府

micky96 寫道:
大埔舊墟(寶湖道)聽說很多<新移民>,是嗎?本來我也想選,因為校舍好新好吸引~~~

呢個麻......真係唔清楚.....不過我識既朋友入讀此校既都唔係新移民, 所以我都唔知點為只多

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

Hello mama1210,

我女今年2E 班呀 你女係咪 6號, 我上校網見個名好似係(唔太SURE), 有時間我用佢A/C SEND 野俾你女打個招呼啦 , 我女10號, 你又可以試下SEND 野俾佢:mrgreen:

伯爵府

micky96 寫道:

其實位置方便就腳/近屋村的學校都會有, 我覺得唔使太介意.

大宅

因為覺得呢間會比較合適。我選了電子通告,在學校訂飯,昨天佢仲話午飯有好多豆豆及牛扒,好好味!希望佢唔會咁快食厭。

男爵府

我個女都係1c, 唔知仲有無高年班既哥哥姐姐呢?

複式洋房

mama1210~
hi~我仔仔讀循幼,同班有一個家長不停同人講大埔舊墟(寶湖道)好多新移民,但佢大仔都係5.6歲,我以為係真.....不過很多人都信<大家都冇經驗>
VENUSSUM~
我住富亨,但本村小學一般,可以的話希望選一間好既比小朋友~~大埔舊墟(寶湖道)有得落田,你女女有收穫嗎?

伯爵府

Littlepigpig 寫道:
我個女都係1c, 唔知仲有無高年班既哥哥姐姐呢?

其實我唔知cherry 中文名 係咪好似英文名架? 係的話我見到一個 我又send mail 俾cherry 啦 :mrgreen: (其實新系統我都未摸熟, 我估你地上過堂仲叻過我 )

伯爵府

micky96 寫道:
VENUSSUM~
我住富亨,但本村小學一般,可以的話希望選一間好既比小朋友~~大埔舊墟(寶湖道)有得落田,你女女有收穫嗎?

我明白的.
佢地間中都會全班咁落田架, 會有粟米/菜取回家添, 我女非常的開心

首頁
12345...53

尾頁

跳至