嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

奶粉問題(好煩呀)!!!

我BB而家5個半月,佢一出世食人奶+S26,食左個半月,發覺佢奶"線"同有便秘問題,然後轉食左能恩,食到三個月,但奶"線"只改善少少,但便便就有好多白色一粒粒,然後又轉食左明治,便便OK,每日一次,都軟,但奶"線"一直都無改善,真係唔知點解???
我想知奶"線"係咪同奶粉有關???

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

Re: 奶粉問題(好煩呀)!!!

你BB 每次食完奶奶, 你有無即刻幫佢用濕毛巾抺面呀?
因為奶癬其實應該係d 皮膚成日比d 奶"up"住先會有,
你又試過轉奶粉都唔掂既話, 試下響清潔方面搞下啦!
最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

大宅

唔洗咁擔心la...奶鮮係個個bb都會有ga...
不過多少就個個bb都唔同....
你試下買d bb膏同佢每日沖完涼查一次la....

禁止訪問

洋房

Karmen
我bb都有奶線, 滿月後就有, 好利害ga, 問過醫生需唔需要轉奶粉, dr 話唔關奶粉是, 大大下會好d, 當利害是唯有塗藥ko, (有類固醇) 我都好怕比bb查, 不過無計, 現在bb已9個月了, 雖然繼繼續續都有, 但係比之前叫慢漫減輕了, 希望大大下真係會斷尾la,
最好保持bb面部清潔, 和滋潤會好好多ga
On

大宅

原來係咁...
唔該哂咁多位... 我會勤力d同佢清潔臉臉啦.... 但係同佢搽咩cream滋潤下呢?? 有無好介紹??

別墅

你試下用凍滾水同bb洗面
karmen0411 寫道:
我BB而家5個半月,佢一出世食人奶+S26,食左個半月,發覺佢奶"線"同有便秘問題,然後轉食左能恩,食到三個月,但奶"線"只改善少少,但便便就有好多白色一粒粒,然後又轉食左明治,便便OK,每日一次,都軟,但奶"線"一直都無改善,真係唔知點解???
我想知奶"線"係咪同奶粉有關???

大宅

請問 奶"線 係點樣ka? I am not sure if my daughter has 奶"線 or 濕疹.

首頁

尾頁

跳至