親子旅遊

跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

好媽媽勳章

jli666 發表於 13-4-19 21:34
你好, 正計畫要到高雄玩, 很高興看到你的分享
我住以下兩間民宿....一般啦....勝在方便...近捷運囉
你可以研究吓先
美芳民宿(近墾丁大街)
http://www.myhoteldiscount.com/z ... on-hostel/index.htm

金堡民宿(高雄)...近六合夜巿和高雄捷運站
http://www.myhoteldiscount.com/z ... bao-hotel/index.htm

旗津碼頭有好多單車租

旗津可以玩四小時啦....踏吓單車...吃海鮮....買手信..等.
六合夜巿....可以晚上幾點去都得...

公爵府

畀面勳章

JJ2601 發表於 13-4-19 22:49
旗津記得要租電動車
租電動車幾錢?有冇俾8-11yrs踩?

大宅

好媽媽勳章

amon28 發表於 13-4-19 22:04
你機票幾錢?在邊度訂?

我復活節係撘中華...ok喎. ..因為1小時10分鐘...實在太快啦...差點連午餐都唔夠時間吃...就落機
當時訂 國泰平票full 只好撘中華平票....2大2小....$5688
如國泰...有平票....價錢是$900+6XX燃油費..大約$15XX
但就要睇時間啱唔啱你囉!

大宅

好媽媽勳章

Debbie媽 發表於 13-4-19 22:58
租電動車幾錢?有冇俾8-11yrs踩?

電動車有分四人, 雙人, 三人...但好似要有成人才俾租喎

Debbie媽  thank you  發表於 13-4-20 07:50

大宅

JJ2601 發表於 13-4-19 23:13
電動車有分四人, 雙人, 三人...但好似要有成人才俾租喎
嘩, 還可以租三人耶 ~ 開心死我老姐了
電動車 會很貴嗎 ?

大宅

JJ2601 發表於 13-4-19 22:49
我住以下兩間民宿....一般啦....勝在方便...近捷運囉
你可以研究吓先
美芳民宿(近墾丁大街)
金堡民宿(高雄)...近六合夜巿和高雄捷運站
http://www.myhoteldiscount.com/z ... bao-hotel/index.htm

旗津碼頭有好多單車租

旗津可以玩四小時啦....踏吓單車...吃海鮮....買手信..等.
六合夜巿....可以晚上幾點去都得...

金堡民宿(高雄) 的 LINK 開不到, 出現錯誤啊 ~ 可不可 再 貼過

墾丁 應該 不會去了,
因為 玩完台中 之後, 不想
再 坐 2HR 車

, 而且 我又不喜水上活動 .

所以 只打算 在高雄市 玩 3 日 3夜

大宅

JJ2601 發表於 13-4-19 23:08
我復活節係撘中華...ok喎. ..因為1小時10分鐘...實在太快啦...差點連午餐都唔夠時間吃...就落機
當時訂 國泰平票full 只好撘中華平票....2大2小....$5688
如國泰...有平票....價錢是$900+6XX燃油費..大約$15XX
但就要睇時間啱唔啱你囉!
我就 咁啱 D 時間 都叫做就到.
所以 訂左 國泰 平票 , 台北入, 高雄走
價錢是$900+6XX燃油費..大約$15XX

男爵府

jli666 發表於 13-4-19 23:59
價錢是$900+6XX燃油費..大 ...

你訂幾時呀?我見唔到咁平?8月中華2大1小要68xx, 港龍要75xx

大宅

好媽媽勳章

大宅

amon28 發表於 13-4-19 22:04
你機票幾錢?在邊度訂?
係呀, 上國泰網訂啦,
價錢是$900+6XX燃油費..大約$15XX, 但最少要2人或以上才有呢個價
好似可以 7月出發, 訂票日期 好似可以 去到6月尾
而且, 最重要是它可以 不同地點 IN/OUT 都係 900元 + TAX

我就 原本 想直飛台中 + 高雄走 ,
但因太猶豫不決, 搶不到中午的班機, 只剩下夜機!
改為飛台北 上午 10點機, 再坐高鐵到台中.
玩 4日之後就去 高雄 玩 4日, 高雄走
前前後後 合共 8日7夜, 包稅都係 HKD15XX/人

大宅

amon28 發表於 13-4-20 00:10
你訂幾時呀?我見唔到咁平?8月中華2大1小要68xx, 港龍要75xx

我係 6月初 出發呀

3個人都係 HKD46XX.-

中華 都要 68xx !!!

大宅

見到了, many thanks

客房設施:

禁煙房, 洗衣機, 冰箱, 寬頻上網(免費)

嘩, 間房都有 洗衣機 !!??

大宅

如果 唔介意 飛去台北 , 可以考慮 下呢個:

泰航已經係近日推出9月30日前飛台北既優惠,最重要係暑假旺季出發都用得

香港往返台北只需$779,連埋稅$1,486

http://www.meethk.com/?p=8331

男爵府

jli666 發表於 13-4-20 00:37

泰航已經係近日推出9月30日前飛台北既優惠,最重要係暑假旺季 ...

如果飛高雄來回, 係未沒有咁平呀?

大宅

yvomak 發表於 13-4-20 00:49
如果飛高雄來回, 係未沒有咁平呀?
如果是 7月10日 開始 的暑假, 又好似係喎 ~但 7月10日 前仍可以 國泰 HKD900+TAX 架

大宅

好媽媽勳章

冇洗衣機架

公爵府

畀面勳章

我訂13-17/7, 係暑假開始, 10/7前訂仲係淡季ga價錢,
但唔想要對仔女請假, 就算真係請假 11-12/7佢地都要返學,唔想佢地咁辛苦, 旅行都係想relax同有暑假feel, 玩完第二日要返學好辛苦, 唔係貴好多冇所謂,

公爵府

畀面勳章

jli666 發表於 13-4-20 01:06
如果是 7月10日 開始 的暑假, 又好似係喎 ~但 7月10日 前仍可以 國泰 HKD900+TAX 架

之前睇10/7前出發一家四口好似$5xxx, 今日睇要$7,688
我訂13/7出發一家四口$9,608

公爵府

畀面勳章

jli666 發表於 13-4-20 00:37

泰航已經係近日推出9月30日前飛台北既優惠,最重要係暑假旺季 ...
俾多小小搭長榮仲好

公爵府

畀面勳章

jli666 發表於 13-4-19 23:59
價錢是$900+6XX燃油費..大 ...
高鐵係咪要NT700?

首頁
12345...16

尾頁

跳至