自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無d咁"愛錫"屋企嘅爸爸?

我老公真係好"愛錫"屋企,每日番到嚟一定會周圍視察一次,睇吓個木地板有無"花".

個囡先得1.5歲,掟玩具有咩出其,攞d玩具晌地下推又好正常,就係咁,屋企嘅椅全部收埋入書房,食飯先搬出嚟,唔買豬仔車怕碌花地板,玩具車仔要出街先玩得,連嗰d細細件嘅煮飯仔都話掟凹個地板要收起,就嚟只可以俾個囡玩軟膠波波同埋毛公仔.

我成日問佢個囡嘅發展緊要d定係地板,佢就唔答我,仲話呢條問題等於d女人問老公,阿媽同老婆跌落海會save邊個先.佢成日覺得唔俾bb做以上嘅嘢唔會有d咩影響,唔通唔掟玩具第時就唔識掟嘢?仲有好多我覺得係強詞奪理嘅論調.每日要同佢重覆解釋真係好累,但係佢從來都無認真聽我講嘅嘢 .

別墅

Re: 有無d咁"愛錫"屋企嘅爸爸?

我老公話間屋買番lai唔少錢,所以你老公咁做都唔誇張喎

男爵府

吓,咁你哋都係咩都唔俾個囡玩架 ?

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

qpa 寫道:
吓,咁你哋都係咩都唔俾個囡玩架 ?

唔係掛.... 其實有小朋友用木地板係好快殘架.... 小朋友唔會同你就住..... 但係咩都唔準玩咁個小朋友咪會好悶囉.....

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 有無d咁"愛錫"屋企

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

玩硬物時可否舖張大膠墊先玩呢??

死火, 我成屋牆都係我同仔仔既畫, 地板俾滑板車整到一條條印, 各大門都貼滿晒野.......

大宅

如果係随樓送既地板,貴極都值幾萬內,但小朋友成長快樂過程係無價 , 因為呢個原因而禁止地板玩玩具......唉 :-x :-x
鋪"數字膠塑"响廳,再响上面玩可以嗎?

禁止訪問

子爵府

你地不如賣

民房

一係鋪膠墊玩("ABC"果隻膠墊),
又或者一張過,可以卷起果隻..

別墅

我屋企係柚木地板. 你試

男爵府

咁會阻礙左小朋友發展架,
唔好以為好小事,細個乜都唔比玩、唔比佢做,
到大個可能一d好common sense的野都唔知唔識

大宅

最好揾鋪地磚漆
[quote]
Mrssslui 寫道:
你地不如賣

禁止訪問

大宅

好彩我屋企是磚地,唔怕弄花, 但牆就花晒
ALISON

珍珠宮

catjeffcat 寫道:
唔係掛.... 其實有小朋友用木地板係好快殘架.... 小朋友唔會同你就住..... 但係咩都唔準玩咁個小朋友咪會好悶囉.....

係呀,真係殘得好快,我囡2歲,我屋企 d 地板已經好多 lar quick,好明顯係呢一年比佢搞成咁.......但我唔會因為咁唔比佢玩呢樣玩個樣lor

或者好似其他mami 講咁買地膠 lor
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

請恕我直言, 你老公都幾無聊架喎. 個囡發展點可以同個地板有冇花相比呀 :evil: 地板花左, 有錢可以鏟過哂鋪返仲得, 個囡既發展冇左就係冇左架喇. 比著係我, 我實話地板邊度花左我出錢鋪過!!

子爵府

去日本城買 d 膠地墊舖係地下味可以比亞女玩 law

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咩都唔比玩點得架 買 D 膠地墊舖係地下比佢玩咪唔怕整花個地囉
愛 我 就 別 傷 害 我

首頁

尾頁

跳至