跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

你地bb條頸有力未架?仲有識唔識轉身架?

我個b條頸仲未有力~
大約幾時先有力架?
同埋應該幾時會識轉身??
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

Re: 你地bb條頸有力未架?仲有識唔識轉身架?

我個B兩個月1週,係上星期佢可以側身喇, 但仲未有力轉身,
個頭仔都比之前明顯有力咗, 有次仲係BB牀發老脾,但我行開咗無留意,佢用雙腳頂, 一路頂到牀頭, 令到佢自己好似做緊拱橋咁架, 嚇死我呀 我咁疏忽照顧,都唔肯話比老公聽添呀

別墅

BoscoChow, 你個B好勁喎, 頂到去床頭添呀!

我個囡囡今日就滿兩個月,條頸就幾好力,有時我打直抱佢,放隻手係佢頭後面,唔駛掂住,佢都可以SUPPORT到個頭仔一陣。打側身佢就識,但係仲未識得自己轉身。識轉身就要睇得緊D喇,唔可以就咁放低佢,唔係好容易碌左落地!

大宅

我bb條頸幾有力, 直抱佢, 就頭岳岳...

係呀, 我bb都好反訓, 昨晚飲完11:00餐奶, 早上5:00幾聽到佢發聲, 即刻pok去, 見到佢用雙腳頂, 一路由床中頂到去牀頭...好驚佢頂倒個頭呀

大宅

我仔仔條頸都開始有d力la~~我有時會打直抱佢佢都ok..
轉身就未識呀........不過佢訓覺好似打杖咁....我都好擔心佢識轉身唔知會點= ="""

大宅

下, 你地個b識打側目訓, 我未試過喎...

我小b, 從出生就鍾意打直抱, 最近, 直抱住佢時條腰識得向後"坳", 有次, 佢向後坳時, 我差d接唔住佢跌佢落地, 嚇得我c 呀...

emen, BoscoChow,
你地個b好勁...識得頂.....我小b仲未咁頂法...

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg
該用戶已被刪除

大宅

2024勳章 減齡達人勳章

BoscoChow 寫道:
我個B兩個月1週,係上星期佢可以側身喇, 但仲未有力轉身,
個頭仔都比之前明顯有力咗, 有次仲係BB牀發老脾,但我行開咗無留意,佢用雙腳頂, 一路頂到牀頭, 令到佢自己好似做緊拱橋咁架, 嚇死我呀 我咁疏忽照顧,都唔肯話比老公聽添呀

BoscoChow,

我個女女 同你的BB情況差唔多, 不過佢得個半月咋, 仲有就係佢用隻腳頂住床邊轉左180度ar, 睇到我同我老公眼定定ar

大宅

MMKK,

點解會腳仔頂到床邊??
乜阿b唔係訓中間咩?
同埋我唔明點解阿b會可以郁下郁下, 個頭仔會差0的去到床頭???

大宅

fifi1018 寫道:
MMKK,

點解會腳仔頂到床邊??
乜阿b唔係訓中間咩?
同埋我唔明點解阿b會可以郁下郁下, 個頭仔會差0的去到床頭???

係ar 佢係訓中間ar, 不過佢成日都腳印印, 有次見佢隻腳點到床邊, 佢一路"印"個身就跟住轉, 轉左180度

大宅

我個女女 同你的BB情況差唔多, 不過佢得個半月咋, 仲有就係佢用隻腳頂住床邊轉左180度ar, 睇到我同我老公眼定定ar

MMKK,
你個女好勁同好醒呀...
我個女兩個幾月都仲未識...

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

mowaiching 寫道:
[quote]

MMKK,
你個女好勁同好醒呀...
我個女兩個幾月都仲未識...[/quote]

Thank ar,
我亞媽都話我la 個女好快識行la, 係就好la,

仲有, 佢好得意+, 佢一係成日都訓(你點郁佢, 佢都叫唔醒),一係成日都唔想訓, 要人陪住佢玩 (你點抱佢訓, 佢都唔想訓), 玩一日訓一日, , 你地d BB會唔會係咁+

複式洋房

我bb而家兩個月但仲未識轉身,不過個頭仔就死日好似玩緊15/16咁左右係咁擰

洋房

我個仔滿月已經頭擰擰,佢都係鍾意打直抱,依家兩個幾月已經成日自己昂起個頭擰擰下,八卦到c,阿媽都話依家d bb醒目過以前d bb,條頸又好早有力,唔知係咪依家我哋d營養好d有關幾?

但我個仔都仲未識轉身,你哋個仔好叻呀!

大宅

MMKK 寫道:

Thank ar,
我亞媽都話我la 個女好快識行la, 係就好la,

仲有, 佢好得意+, 佢一係成日都訓(你點郁佢, 佢都叫唔醒),一係成日都唔想訓, 要人陪住佢玩 (你點抱佢訓, 佢都唔想訓), 玩一日訓一日, , 你地d BB會唔會係咁+

我亞B都係咁上下, 如果有人玩一定玩咗先囉, 我今個星期返咗工得亞婆婆照顧佢, 咁就瞓多D, 因為亞婆都唔陪佢玩得咁多, 最攪笑亞婆話佢識得睇鍾無艷, 我問亞婆點解覺得佢識睇, 亞婆話佢睇緊嗰手舞足舞蹈, 到做廣告或者做完呢, 佢就會望住亞婆要玩囉...嘻嘻...不過都係亞婆以為"姐"

男爵府

畀面勳章

咁我個b都識得側身訓~
但仲未轉到身囉,要慢慢擰下擰下就由側左變左成個身側右~
有時我同佢掃風,我試下唔托住佢個頭,佢就即刻自己撐直條頸大約5,6秒度啦,跟住就冇力要訓返落黎~
我想知幾時先直情成條頸有力唔使訓返落黎呀~
咁樣就可以用揹帶打直黎揹了~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

洛紫 寫道:
咁我個b都識得側身訓~
但仲未轉到身囉,要慢慢擰下擰下就由側左變左成個身側右~
有時我同佢掃風,我試下唔托住佢個頭,佢就即刻自己撐直條頸大約5,6秒度啦,跟住就冇力要訓返落黎~
我想知幾時先直情成條頸有力唔使訓返落黎呀~
咁樣就可以用揹帶打直黎揹了~

大概三個月就夠力坐得直。轉身要四個月左右。

大宅

我個B條頸都有d力架...我覺得佢硬淨左好多...
轉身呢就試過有一次佢喺梳化忽然轉左去左邊...
但唔知係咪撞彩既...因為之後就無再轉過...
側身瞓佢只可以瞓左邊咋...

男爵府

Louis 滿月已經好硬淨,條頸好有力,頭擰擰ar..又係用隻腳仔撐撐撐.....頂到床頭...轉成個circle ar... 又鍾意打直抱!!

大宅

我個囡條頸都有D力架, 識得左右兩邊轉, 不過佢D頭髮就少左好多喇, 吾知係吾係因為磨得多呢 ?? 你地個 BB 係吾係都係咁O家 ?
張諾瑤 Yoyo 7/11~3.72 kg, 8/11~4.40 kg, 9/12~5.5 kg, 10/15~6.05 kg, 11/15~6.85kg, 1/12~7.8kg, 2/21~8.31kg, 7/16~9.2kg
張灝 Isaac 6/13~3.67kg, 7/16~4.74kg, 8/17~6.44kg, 10/24~8.34kg, 1/3~9.3kg, 7/17~11kg

首頁

尾頁

跳至