自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

sophialing 發表於 13-4-19 16:18
你可以去GNC睇清,如果ingredient淨係得vit B12就應該係純嘅

佢本身應該打b12 針, 但係實在無, 唯有食純既b12藥。 thanks!會去搵搵!

子爵府

引用:Quote:emily_money+發表於+13-4-19+15:42+

原帖由 shannnb 於 13-04-19 發表
b12針有嗎??

需長期打嗎??
你係for咩病先?? 唔會就咁配比你 要睇情況

水晶宮

emily_money 發表於 13-4-19 16:32
你係for咩病先?? 唔會就咁配比你 要睇情況

肝有事, 末期, 無胃口, 會嘔, 貧血, 血小板低, 白血球低...
要令佢想食野, 同埋盡力補住個肝, 起碼最後日子唔駛痛苦。

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:代重病狗狗問...邊度買到vit+B12....(最好

代重病狗狗問...邊度買到vit B12....

(最好係b12針, 但無, 唯有b12維他命丸照殺!)
我5色。不過,如果你有需要,我可以在這裡幫你找。pm me

My Two Princess

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆:(急問) 香港邊度有賣維他命?

Gnc有架真係!香港有!我肯定!

---生命無價,請支持領養---

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:emily_money+發表於+13-4-19+16:32+

肝有事, 末期, 無胃口, 會嘔, 貧血, 血小板低, 白血球低...
要令佢想食野, 同埋盡力補住個肝, 起碼最後日 ...
順帶一提,如果食或打vit b12就唔好比太多含vit c嘅野佢食,因為vit c 會防礙vit b12嘅吸收

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:emily_money+發表於+13-4-19+16:32+

仲有要問醫生佢要食幾多mg(微克)

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

子爵府

回覆:shannnb 的帖子

但你本身識唔識幫佢打針? 如果有貧血 有無打姐血球新成素針 or 食葉酸 鐵丸等藥?

水晶宮

pigpig 發表於 13-4-19 16:37
我5色。不過,如果你有需要,我可以在這裡幫你找。pm me

多謝你先。 搵唔到 會去診所打針, 不過咁樣既維他命針 唔知駛唔駛日日打, 都幾大獲。

水晶宮

sophialing 發表於 13-4-19 16:39
順帶一提,如果食或打vit b12就唔好比太多含vit c嘅野佢食,因為vit c 會防礙vit b12嘅吸收

...

好! 唔該晒, 好在你知, 的確有俾緊vit c 佢。

水晶宮

emily_money 發表於 13-4-19 16:46
但你本身識唔識幫佢打針? 如果有貧血 有無打姐血球新成素針 or 食葉酸 鐵丸等藥?

...

但醫生話 肝有事, 要盡少 copper同iron.... 所以 貧血同補肝, 好似只能2揀1。

水晶宮

meko~ 發表於 13-4-19 16:38
Gnc有架真係!香港有!我肯定!

THANKS! 會去專門店搵搵!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:Quote:pigpig+發表於+13-4-19+16:37+我5色

多謝你先。 搵唔到 會去診所打針, 不過咁樣既維他命針 唔知駛唔駛日日打, 都幾大獲。 ...
不打緊。店就在家附近給我清楚的名稱就可以了

My Two Princess

男爵府

回覆 shannnb 的帖子

以我所知身體唔可以儲存維他命B, 過多的維他命B會隨身體流失...所以最好日日補...
打針又好過口服

http://www.ehow.com/facts_5463121_dogs.html

另外我聽過肝有事的貓狗(人都係)會試milk thistle, 可以幫肝排毒. 我買左但諗住等我D貓食晒D葯先試...你可以係google搵到好多呢類資料. 希望幫到手啦

水晶宮

Chrisdindin 發表於 13-4-19 17:20

以我所知身體唔可以儲存維他命B, 過多的維他命B會隨身體流失...所以最好日日補...

係! milk thistle 聽講有用, 但係知唔知邊度賣? 我見過 有d丸狀, 但係唔知香港有冇。

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:代重病狗狗問...邊度買到vit+B12....(最好

代重病狗狗問...邊度買到vit B12....

(最好係b12針, 但無, 唯有b12維他命丸照殺!)
now 依隻可以嗎?iherb買的。滴液來的。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

男爵府

我個樽係萬寧買架咋...$259. GNC個D全部都有賣. 急的話就求其萬寧買左先...如果長期食就上iherb買...平一半呀.
你要milk thistle資料嗎? 大狗一日一粒, 打開係粉狀個種. 但係最好一日分三至四次食先最有效果

我D貓貓平時補開的維他命B同E全部上網買人食個D, 平好多又安全.

水晶宮

alphabetagamma 發表於 13-4-19 17:25
now 依隻可以嗎?iherb買的。滴液來的。

唔該! 我記低先, 香港搵唔到 先向外...怕等唔切。

水晶宮

Chrisdindin 發表於 13-4-19 17:27

我個樽係萬寧買架咋...$259. GNC個D全部都有賣. 急的話就求其萬寧買左先...如果長期 ...

milk thistle 係 gnc? 咁去專門店搵搵先...........thanks!!

珊瑚宮

環保接龍勳章

這隻狗食得,iherb reviews好多狗主讚好的,可以試,用dhl一兩日收到貨。有milk thistle 成份

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

首頁

尾頁

跳至