自由報料

跳至

首頁
12345...18

尾頁

大宅

請問各家長使用什麼工具幫小朋友做時間表?

我小朋友升小一,希望為他安排一個時間表令他可按時間表作息,有沒有人用過白板寫上時間表的內容,或用其他工具提示小朋友有關時間之安排,我問過一些質素較好的白板大約4呎x 3呎要 $320, 以前我用過吉之島賣二、三十蚊的小白板, 質素比較差, 常流下污積, 大家有沒有其他方法提供呢? 謝!

男爵府

畀面勳章

Re: 請問各家長使用什麼工具幫小朋友做時間表?

我家女兒只得 3歲
我幫她做的時間表 用 excel 整
整好後 PRINT 出黎
再拎出書局放大到 A3 尺寸$4 *底圖1張 + 內容圖1-2張 TOTAL $12 左右.
跟手過膠 $5/張.
再將時間表內容既圖用魔術貼(係書局買到 約$29/盒).貼係圖上

如圖:

複式洋房

哇....

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

畀面勳章

Hi

圖案上網搵. 有d 用番囡兒既相
如果你想要. 我都仲有 那個 excel file
但檔案都好大 因圖片多
都可以嘗試 send 給你

小傑媽媽 寫道:
s991027,

你幫囡囡整既時間表好靚呀!
d圖案係咪自己print 出黎架?你真係好有心機呀!

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

畀面勳章

小傑媽媽

send 左
你 CHECK 下 EMAIL
有唔明 PM 我 :)

男爵府

s991027

真的好靚, 你好有心機喎, 介5介意sand 埋比我呀?
[email protected]
thx a lot

大宅

Hi s991027,

又幾有心思, 可否 send 比我參考, 謝謝!

email : [email protected]

伯爵府

熱血金章 大廚勳章

S991027,

好嘢,一定要讚o

男爵府

畀面勳章

多謝媽咪們欣賞

我已 email. 你地 check下
有問題 再聯絡

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我都要呀, 呢排電話遠控亞仔唔听使
生日月, 開心過

別墅

Hi s991027,

可否 send 比我參考, 謝謝!

子爵府

s991027 寫道:
我家女兒只得 3歲
我幫她做的時間表 用 excel 整
整好後 放大 過膠. 再將時間表內容既圖用魔術貼.貼係圖上
請問你這個表放到幾大呀, 係咪A2呢?

男爵府

畀面勳章

hi

我放到 A3 SIZE
*要留意下! 如果太大 書局未必幫你過到膠喎

[/quote]請問你這個表放到幾大呀, 係咪A2呢?

男爵府

畀面勳章

SEND 左
你 CHECK 下

pooh 寫道:
Hi s991027,

可否 send 比我參考, 謝謝!

子爵府

s991027 寫道:
hi

我放到 A3 SIZE
Thanks!

大宅

有無人知如果家裏沒有印到color之A3 printer, 是否在街外有其他途徑編印呢?

男爵府

畀面勳章

我是打印 A4後 拿出去 彩印影印店�書局放大至 A3  價錢$4
另過埋膠 $5

好似有D 專打印�影印地方會 幫你開 FILE PRINT到 A3 但會好貴喎

stanleypyk 寫道:
有無人知如果家裏沒有印到color之A3 printer, 是否在街外有其他途徑編印呢?

大宅

s991027

我都想要,魔術貼可否send 比我

[email protected]
我家有位小主人

首頁
12345...18

尾頁

跳至