論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

黑店 ~ 海庫僱傭中心 ~ 荃灣
千奇咪幫趁呀, 攪左我成年咁滯, 洗左我成萬銀,終於都係冇工人用, 激q 死, 一尾拖我, 又幫唔到手, 請左3個, 1個偷錢, 1個扮傻唔做野,第3個話要結婚唔黎, 你話死味!頂 @@

別墅

我可以點做呀? AGENT 可以係咁嘅咩?

男爵府

陪月勳章

之前荃灣陽X都係甘,一係拖又話冇貨.工人中英唔識聽講,連幾點都唔識睇(我覺得係串通)但我冇時間告佢.

禁止訪問

回覆:黑店 ~ 海庫僱傭中心 ~ 荃灣

複式洋房

畀面勳章

係咪可以去消委會告佢呀?

別墅

之前第二個妹時, 我都有打去消委會投訴, 但佢唔係好理我, 連AGENT名都冇問, 只係話間AGENT有跟進同善後, 所以冇成立我個CASE, 我對佢都好失望, 但依家都諗住再投訴, 但問過其他AGENT, 佢地話都冇嘜用

複式洋房

畀面勳章

唉,香港d法律冇一樣係保障外傭僱主。

複式洋房

嘩!衰到不得了

別墅

已到消委會投訴, 佢有落薄, 但話冇嘜用, 因為政府冇監管嘅機構, 所以冇佢乎喎, 只會作雙方調停, 你話死未

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

瞓得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 peggy6650 的帖子

我好d , 佢只係叫姐姐唔好做
之前出現問題 我想決解. 我問佢.(特別係tracy) 佢同我講你地5甲換人啦
心想. 如果係要換我就5屎打黎叫你解決. 跟住佢叫姐姐上去
當姐姐上左佢 5夠5 mins 佢打比我. 話姐姐5做/ 之後問回姐姐
姐姐話佢話5甲5開心就5好做.跟住我地留左姐姐

過左3個月姐姐冇lala又話5做 (我地有另一位25女姐姐, 佢報寸話我家姐姐原來一放假就上去 海庫打等)
錦5屎問亞貴又係佢地叫啦.. 激死人

剛剛都找到一個討論區一個不幸都又係用 呢一間. 原來佢個姐姐又係咁. 叫佢解決問題就叫姐姐上去
跟住又係叫姐姐5好做

民房

X達個人個案:第一個話自己吃錯東西,突然肚子痛,又嘔,打電話去我公司,留院三天,主人我日日探病,成班菲律賓人圍住她,不知動機是什麼???又常跟我說自己不夠靚,發生什麼事?之後,她說要跟老公離婚辭職。

第二個,星期日露背出動,自己有菲男友 周圍結識男人,包括playgroup的美國英文導師,更引誘我家男人,自己惡到想做主人。超難頂..........
如要家中安寧,就自己好好選擇.......

民房

X達個人個案:第一個話自己吃錯東西,突然肚子痛,又嘔,打電話去我公司,留院三天,主人我日日探病,成班菲律賓人圍住她,不知動機是什麼???又常跟我說自己不夠靚,發生什麼事?之後,她說要跟老公離婚辭職。

第二個,星期日露背出動,自己有菲男友 周圍結識男人,包括playgroup的美國英文導師,更引誘我家男人,自己惡到想做主人。超難頂..........
如要家中安寧,就自己好好選擇.......

男爵府

之前印都係呢間請。
tracy 好串的,我炒工人時佢好似咩都幫住佢,叫我比多$100去香港機場,我拒絕,佢話到時追係追我,又話叫我帶工人去機場。我話法例冇話要比,如果佢去我咪帶,明知會搵新工啦。
之後我問了新agent 教路,好串甘叫佢睇返合約第幾條,佢先冇聲出。
後尾仲打來話想我同新僱主傾,我話會如實講,佢話甘唔駛了,衰野就唔好講。
佢有冇腦,工人真係甘好,我就唔會唔要佢,唔通仲要讚美佢害人咩?

男爵府

以前係ada 跟開都幾有heart, 會站在我們立場,點知都冇做。

大宅

瞓得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:heilongmama 的帖子

冇錯呀,ada 5錯,真心幫你解決,係個tracy chu衰同賤,幫晒d工人,講大話,講惡兇人,冇服務,5跟野,不停去叫你用呢個姐姐,5用走寶冇ga.

男爵府

係呀,當初我同前工人不和,ada 有幫我叫佢翻譯打比工人試下佢係咪想唔做等我有個預算。又教我叫先生話佢,因為僱主名唔係我,工人唔會驚我。又話法律都係保障晒佢地。
之後ada冇做,我轉工人雖然只需補文件費,但我都寧願找另一間比全費請。

我係ada都唔做啦,tracy 甘惡,對住d客都甘更何況係自己員工,甘好的員工留唔倒係佢公司走寶。

別墅

依家不了了知了, 總之消委會係冇野幫到你囉, 果個TRACY正賤人呀, 正係識收AGENT 費, 完全幫你唔到, D 妹衰到唔恨都介紹比D 客, 呢個人都冇良心嘅, 但我依家請到個好了, 工人都OK, 希望大家唔好再搵海庫了

大宅

原來呢間死人野,同洋光有“啦冧”

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至