親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

愛沙尼亞一日遊,停七小時夠唔夠呢?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:SumSumBB 的帖子

主要行塔林古城

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:有無人去過愛沙尼亞?

行塔林, 有時間可以住返晚, 基本上一日都可以行完

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:行塔林,+有時間可以住返晚,+基本上一日都

原帖由 TMC3012 於 13-04-20 發表
行塔林, 有時間可以住返晚, 基本上一日都可以行完
第二朝早機走,未能過夜,否則都想過一晚!

寶石宮

引用:Quote:原帖由+TMC3012+於+13-04-20+發表行

原帖由 SumSumBB 於 13-04-20 發表
第二朝早機走,未能過夜,否則都想過一晚!
哦, 咁冇所謂啦, 個城唔係好大, 大半日都可以行晒架啦

男爵府

SumSumBB 發表於 13-4-20 17:43
愛沙尼亞一日遊,停七小時夠唔夠呢?

應該夠!

去年在塔林停留不足24hrs,猜想將來到北歐或聖彼得堡時都不難串遊愛莎尼亞,所以決定多花時間在拉脫維亞和立陶苑!

難得‧旅遊最愛自助遊…
西班牙‧波斯尼亞‧突尼西亞‧俄羅斯‧中亞
beetravelhard.blogspot.com
www.utravel.com.hk/member-blog.lanniettb/

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:Lannie 的帖子

謝謝大家意見!
塔林有什麼景點必去和有什麼餐廳推介呢?

寶石宮

引用:謝謝大家意見!塔林有什麼景點必去和有什麼

原帖由 SumSumBB 於 13-04-21 發表
謝謝大家意見!
其實係圍住個城行架咋, 餐廳有間好出名, 不過唔記得個名, 你上網揾揾啦

男爵府

SumSumBB 發表於 13-4-21 10:19
謝謝大家意見!

塔林的舊城頗有特色,屬UNESCO文化遺產,力保中古風貌,我們到過Old House餐廳吃中古晚餐,有興趣可看去年的遊記,塔林是首日的行程!

http://www.itahk.net/new/forum/viewthread.php?tid=22711&highlight=%2Blannie

難得‧旅遊最愛自助遊…
www.utravel.com.hk/member-blog.lanniettb/

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:SumSumBB+發表於+13-4-21+10:19+謝謝

原帖由 Lannie 於 13-04-21 發表
塔林的舊城頗有特色,屬UNESCO文化遺產,力保中古風貌,我們到過Old House餐廳吃中古晚餐,有興趣可看去年 ...

哇!你的遊記很精彩啊!
謝謝分享!
你的小孩多大?他們喜歡俄羅斯和東歐嗎?

男爵府

SumSumBB 發表於 13-4-21 21:48
哇!你的遊記很精彩啊!
謝謝分享!
你的小孩多大?他們喜歡俄羅斯和東歐嗎?

多謝欣賞!

阿細11歲,對莫斯科的宏偉建築物很有興趣,特別是有童話feel的聖巴素教堂,對列寧墓亦很好奇,不過到過幾個金環古鎮後,看得太多東正教堂,她便覺得有點悶。所以隨後的波羅的海旅程可以平衡一下,景色和活動比較多樣化!
難得‧旅遊最愛自助遊…

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

買左來回船票了,只在塔林留七個多小時,希望夠時間行啦!
午餐會在古城食,回程則訂了遊輪上的dinner buffet,以減省時間。

大宅

回覆 SumSumBB 的帖子

剛玩過波羅的海三國,由立陶宛開始,然後拉脫維亞,所以到愛沙尼亞時,只留了七,八小時在古城,時間很充裕呀!

大宅

SumSumBB 發表於 13-6-2 12:56
買左來回船票了,只在塔林留七個多小時,希望夠時間行啦!
午餐會在古城食,回程則訂了遊輪上的dinner buff ...
上次去Finland公幹,星期六即日來回,hea 行古城都夠時間。但番到公司D同事話我大膽,因對上一星期另外一個六尺幾高的熊人身材同事被打劫,結果熊貓咁番來。

小心留意入黑後的冶安

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:SumSumBB+發表於+13-6-2+12:56+買左

原帖由 dadhk 於 13-06-11 發表
上次去Finland公幹,星期六即日來回,hea 行古城都夠時間。但番到公司D同事話我大膽,因對上一星期另外一個 ...
咁我要小心d了,好彩我回程船七時多,未天黑!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:回覆+SumSumBB+的帖子剛玩過波羅的海三國,

原帖由 prisc88 於 13-06-11 發表

剛玩過波羅的海三國,由立陶宛開始,然後拉脫維亞,所以到愛沙尼亞時,只留了七,八 ...
有無什麼景點必去?有無上㙮頂?

大宅

基本都只係Tallinn古城內走走,因之前喺Vilnius & Riga共留了6日,感覺上三個地方都差不多。
你幾時出發呀?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:回覆+SumSumBB+的帖子基本都只係Tallinn古

原帖由 prisc88 於 13-06-11 發表

基本都只係Tallinn古城內走走,因之前喺Vilnius & Riga共留了6日,感覺上三個地方都 ...
我下個月去,應該好夜先天黑!

大宅

係呀,而家夏天好夜天黑,我兩個星期前去,差不多十點先黑晒。

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

prisc88 發表於 13-6-13 17:08

係呀,而家夏天好夜天黑,我兩個星期前去,差不多十點先黑晒。

首頁

尾頁

跳至