在職全職

跳至
[在職媽媽] THX..

首頁

尾頁

大宅

引用:我有個女同事,3x歲,未結婚又無拍拖,同父

原帖由 milkteabb 於 13-04-20 發表
我有個女同事,3x歲,未結婚又無拍拖,同父母同住。我比女同事細幾年,已嫁左,同老公兩個人住自置物業,最 ...
你咪同佢講:你就好啦〜成日有咁多閒錢買靚衫整指甲〜得閒可以遊下埠〜我就唔同喇〜啲錢要就住就住洗〜生完都唔知keep唔keep得番〜生完又驚唔識點湊〜第時又要報學校之類〜又無咩私人時間〜唉〜不過你唔會明架喇〜

大宅

我有個女同事,3x歲,未結婚又無拍拖,同父母同住。我比女同事細幾年,已嫁左,同老公兩個人住自置物業,最 ...
佢冇婚結冇仔生心靈空虛自我安慰啫,你原諒佢啦

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:milkteabb 的帖子

的煩人不用理會,吾好影響將做人媽媽的快樂心情

NNN

大宅

回覆:奇怪既女同事,呻下...

哈哈哈~我公司都有個咁嘅人呀!好明顯佢係好妒忌!3x 男友唔肯娶佢,就勁憎我lee d 2x嘅大肚婆!成日講到自己男友對佢幾好,係工業大廈化到勁濃妝,咩her物屎手袋番工!但佢內心非常空虛寂寞!佢講親咩想寸我,我就會笑笑口話你唔明有老公錫嘅女人有幾幸福咖啦!

珍珠宮

畀面勳章

我係你我就笑住答佢:「哦」!

跟住繼續做自己野。

見你一獲打你一獲

公爵府

人各有志。大家嘅人生目標都唔同,都唔好話佢是否妒忌你啦~ 我淨係feel到呢個人好唔識尊重人,雖然喺佢嘅立場認為買樓結婚生仔呢啲事係蠢人先會做,佢唔會做,佢都唔使三日唔埋兩日喺道係咁講呀?如果佢只係表明佢立場係無問題,但係佢係咁踩你佢真係好有問題囉……

佢而家三十幾歲梗係口響啦…… 過多十幾廿年睇下佢係咪咁自在……:;pppp:

禁止訪問

男爵府

回覆 milkteabb 的帖子

你同佢講, 你生過咩, 知得咁詳細

別墅

吃不到的葡萄是酸的

子爵府

比呢個表情佢-->

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

比我佢一開口我即同佢講,嘩你個口咁酸既?食咗成斤醋呀?鐘意食出聲,遲d生咗攞d比你食吓

風雨同路

別墅

回覆:koox1 的帖子

係喎, 我公司都有一個, 成日做我是非, 想D同事憎我, 我自問少說話,冇害人。我巳婚, 同佢差不多年紀。我唔係歧視,中女冇男友或未婚真係性格會扭曲,見到人開心自己就唔開心

公爵府

好媽媽勳章

回覆:TurtleBB 的帖子

係呀,我公司個4x yrs old少女就係咁,一方面覺得我搶左佢工作崗位,另一方面,之前只有佢契爺like 佢,但而家幾個老闆都like我,就連其中一老闆娘未見過面的只通電話也like我,所以我估佢對我恨之入骨

伯爵府

回覆 milkteabb 的帖子

一樣米養百樣人, 真係乜嘢人都有!佢唔抵得你咁幸福, 有老公錫, 有自置物業同有自己下一代。
呢啲人唔洗理佢,聽完就算。頂唔順嘅就駁佢一句“你就好啦,老處女, 幾廿歲人仲有阿媽照顧,我都好羨慕你!”

哈哈!我講笑咋, 你唔好真係咁同佢講, 我驚佢會自殺!

伯爵府

當聽唔到聽唔到~~
但如果周圍無人...佢又勁講
我會答佢:

係啦...做師奶仔真係一條絕路,尤其對一D嫁得出的人黎講~

如果可以加多句:

可惜丫~~我無你咁幸福嫁唔出!

大宅

吃不到的葡萄永遠唔係甜, 可能佢好驚人話佢係老姑婆剩女, 所以咁對你, 唔洗理佢

大宅

各人選擇唔同,冇話一定岩或錯~
單身都有單身好處,可能佢唔係想單身,只冇人揀佢啫~
如果正常人唔會好似八婆咁三兩日講一之,明顯係出於妒忌~

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

結婚生仔呢啲福氣唔係人人有

大宅

milkteabb 發表於 13-4-20 22:22
樓主你問下佢, 如果佢老豆老母死咗咁佢點算? 幾廿歲人仲要人照顧, 真係替佢父母難過......

呢d人到到都有, 啋佢吔都傻la.

別墅

回覆 melomame 的帖子

yes

首頁

尾頁

跳至