母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

其實我想問下係咪泵的時候,要不停轉下個喇叭的位置?
我發覺有 d 位置係出得少奶 d. 泵左幾下就唔再出奶,向上/下/左/右移下個喇叭,又會出 d 奶。
我想知係咪正常?
同埋大家會開幾大(即係幾多下 +?一路泵要唔要一唔加大 d 力?

別墅

回覆:Medela Swing 用法

我一開始就按四下 十

別墅

說明書好似話+到痛後減一下

大宅

Maybe the 喇叭size not fit you??

別墅

2019勳章

回覆:conniepiggy 的帖子

即係你唔似我咁要將個喇叭移黎移去?
睇黎係喇叭唔夠 size

男爵府

引用:我一開始就按四下+十

原帖由 CarCar11111 於 13-04-21 發表
我一開始就按四下 十
咁水滴個制係咪都係一開始按?

大宅

回覆:bb680 的帖子

係呀,一開始襟呀,水滴果掣係幫你引奶呀

男爵府

引用:係呀,一開始襟呀,水滴果掣係幫你引奶呀

原帖由 Amaimai 於 13-04-22 發表
係呀,一開始襟呀,水滴果掣係幫你引奶呀
哦,即係一開始按水滴制,然後按4下+ (當然痛就自己調節啦),唔該哂。

大宅

回覆 bb680 的帖子

5係一開始按水滴制架 一開機係引奶模式大概2分中 若果未夠2分中已有奶陣就可以按水滴制

男爵府

引用:回覆+bb680+的帖子5係一開始按水滴制架+一

原帖由 ngmehmeh 於 13-04-22 發表

5係一開始按水滴制架 一開機係引奶模式大概2分中 若果未夠2分中已有奶陣就可以按水滴制 ...
有奶陣,即係有奶出?有奶出後先按水滴,right?
我新買,等生完就用

大宅

你5按水滴制都得 佢預設左2分中之後會自己跳去慢d嘅吸啜模式 頭2分中係模仿bb一開始快速吸啜呀

男爵府

2019勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 開心吸收勳章

ngmehmeh 發表於 13-4-25 17:03

你5按水滴制都得 佢預設左2分中之後會自己跳去慢d嘅吸啜模式 頭2分中係模仿bb一開始快 ...

我都係咁用, 唔駛一開始就按水滴制. 開機就係刺激mode, 過一陣會轉慢mode.
如果出完一次奶陣(好似花灑咁出奶), 我會關機再開, 去返刺激mode再引奶陣~
通常2-3個cycle就會泵清, 再用手擠到冇為止~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊