自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

早幾日阿囡發燒發現支耳温計壞左,所以今日去日本城睇下有咩88折抵買,俾我先到百靈牌耳温計型號4520,見佢放左係玻璃櫃度,個價錢label貼上$505蚊係件貨度,我就再問個職員係咪$505蚊再88折,佢話係,我見咁平折左即係$444.4,拎去俾錢,點知去到收銀過機佢就話多謝$527……我話唔係喎,你睇下件貨你地貼左$505蚊架喎,之後佢話件貨唔係呢個價錢,係同事貼錯價錢,我話問題唔係係我度,件貨係你地鎖左係玻璃櫃,客人必定要問你地開櫃先拎到件貨,而價錢label係貼上件貨度其他客人必定做唔到手腳,我而家見到件貨你地貼左$505蚊,理應做返$505既88折俾我,仲叫我買另一個型號嗰個係$505蚊,不過佢話而家無貨,佢話要一個星期先有貨返,咁我問佢返左貨後你係咪做返88折俾我,佢又話做唔返!咁我要求佢問其他分店有無你所講既$505型號,有既話可否拎過黎呢間分店俾我買,點知佢又話唔得,我話而家所有問題都係你出錯,你乜都幫唔到我!之後我好嬲咁連原本要買既貨品都無買!
我曾經係萬寧,惠康,百佳買野佢地價錢出錯都會做返俾我!日本城你自己錯左連道歉都無句,我真係唔再幫襯你

子爵府

打上cs要求,問題曰本城搞錯嘛!

大宅

回覆:Wanto 的帖子

呢隻仲好用仲平,唔使生氣

男爵府

引用:早幾日阿囡發燒發現支耳温計壞左,所以今日

原帖由 Wanto 於 13-04-21 發表
早幾日阿囡發燒發現支耳温計壞左,所以今日去日本城睇下有咩88折抵買,俾我先到百靈牌耳温計型號4520,見佢 ...
呢間野d人,間間都咁差

mingee  agree  發表於 13-4-22 02:43

公爵府

好媽媽勳章

回覆:日本城火滾事件!故事有點長!

mouth:mouth:
價唔啱咪唔買⋯打份工姐mouth:
如果佢唔係態度差咪由佢lormouth:

子爵府

Wanto 發表於 13-4-21 18:08
早幾日阿囡發燒發現支耳温計壞左,所以今日去日本城睇下有咩88折抵買,俾我先到百靈牌耳温計型號4520,見佢 ...

日本城

去 AMAZON 買吧 only $320

http://www.amazon.com/dp/B0001D0LMS/ref=asc_df_B0001D0LMS2478469

PY-Sing  唔發貨到hk 喎  發表於 13-4-22 11:21
Wanto  係囉,點買架?  發表於 13-4-21 19:40
shop_baby  點買,可以教下嗎?  發表於 13-4-21 19:26

珍珠宮

珍珠宮

i understand why u are so angry...

but...they have the right not selling to u....

侯爵府

大宅

以我所知,日本城同百佳惠康個d吾同,貼錯價錢的話,吾會跟返個個價錢賣俾你,因為佢有d貨品係其他公司寄售既,同埋佢係每間鋪各自追營業額既,所以佢更加吾肯係第二間鋪攞過黎俾你,至多同你睇下同區邊間有,你自己去買

大宅

引用:價唔啱咪唔買⋯打份工姐如果佢唔係態度差咪

原帖由 siukei17 於 13-04-21 發表
價唔啱咪唔買⋯打份工姐
如果佢唔係態度差咪由佢lor

...
同意mouth:如果佢態度唔係衰我會照買$527果個

公爵府

BK Milk勳章

:;pppp:電器既野點同超市野呀!就算貼錯價錢都唔會做得番個價啦!

大宅

佢貼錯係唔啱,但係都唔可以咁野蠻要人地返貨做返88折俾你or第二間鋪trans過黎俾你買囉!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

日本城好多都係加盟,唔同老闆,所以係唔會過到貨泥比你買

珍珠宮

引用:呢隻仲好用仲平,唔使生氣+

原帖由 Siu_so_so 於 13-04-21 發表
呢隻仲好用仲平,唔使生氣
我都用呢隻

大宅

引用:早幾日阿囡發燒發現支耳温計壞左,所以今日

原帖由 Wanto 於 13-04-21 發表
不如去吉吉島買啦,我尋日感謝日買,$505, 95折再95折都係$455, 唔洗勞氣^_^

複式洋房

呢間既服務不嬲都唔好

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

昨日去日本城買野, 可以俾咗錢先, 有貨通知再取! 可能個別貨品! (我唔知位女士買咗咩, 因我背住佢地睇野)

翡翠宮

減齡達人勳章

日本城成日掛錯價錢牌架,有次我去買膠筲同菜刀,兩件貨過機時價錢竟然都同個牌唔啱,火都滾嘛

翡翠宮

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由+Wanto+於+13-04-21+發表早幾

原帖由 pigg 於 13-04-21 發表
不如去吉吉島買啦,我尋日感謝日買,$505, 95折再95折都係$455, 唔洗勞氣^_^

...
聽講下星期五有吉日,可能再平啲喎

首頁

尾頁

跳至