自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Thank you

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

油麻地有專賣地圖。係逸東酒店旁邊既紅屋仔。
不知所謂的乙陸!!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

http://www.landsd.gov.hk/mapping/tc/pro&ser/outlet.htm

香港地圖銷售處
(接受數碼地圖產品訂購及海外訂購)
香港北角渣華道333號
北角政府合署23樓
(地鐵鰂魚涌站,C出口)
電話 : 2231 3187
傳真 : 2116 0774
電郵 : [email protected]
辦公時間 : 星期一至星期五 上午8時45分至下午5時30分

九龍地圖銷售處
九龍油麻地彌敦道382號

電話 : 2780 0981
傳真 : 2783 7228
電郵 : [email protected]
辦公時間 : 星期一至星期五 上午8時45分至下午5時30分

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:小倩 的帖子

thank you 小倩和chowqv

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

chowqv 發表於 13-4-21 18:50
油麻地有專賣地圖。係逸東酒店旁邊既紅屋仔。
我當年行山都係喺嗰度買
仲要去山友行買地圖套

不過已經係遙遠的"那些年"了

水晶宮

小倩 發表於 13-4-21 19:39
我當年行山都係喺嗰度買
仲要去山友行買地圖套

我當年考愛丁堡,都係要去果到買。
不知所謂的乙陸!!!

王國長老

引用:Quote:小倩+發表於+13-4-21+19:39+我當年行

原帖由 chowqv 於 13-04-21 發表
我當年考愛丁堡,都係要去果到買。
我去到silver考試,流鼻血,阿Sir唔俾行

水晶宮

小倩 發表於 13-4-21 20:37
我去到silver考試,流鼻血,阿Sir唔俾行

你都好,我係行到發燒,阿sir話要頂住,唔係要叫直升機送我去醫院。

最慘係我發燒係俾人累。同組果個錫身,我走去頂。仲要無早餐食。
不知所謂的乙陸!!!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:chowqv+發表於+13-4-21+18:50+油麻地

原帖由 小倩 於 13-04-21 發表
我當年行山都係喺嗰度買
仲要去山友行買地圖套
我都要幫呀仔買地圖套

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:chowqv+發表於+13-4-21+18:50+油麻地

原帖由 小倩 於 13-04-21 發表
我當年行山都係喺嗰度買
仲要去山友行買地圖套
請問你地點摺個地圖放入套?個膠套細過地圖呀仔忙温書,好多測驗,我想幫吓佢!

王國長老

vet 發表於 13-4-22 17:31
請問你地點摺個地圖放入套?個膠套細過地圖呀仔忙温書,好多測驗,我想幫吓佢!

...
唔係一樣闊嘅咩
差幾遠? 如果摺晒啲邊得唔得

(BTW, 行得山都有14-5歲, 可以放手俾佢自己做啦
你已經幫咗佢最大忙 -- 出去買, 留少少等佢自己"參與"
想當年我乜都係自己, 阿媽唔理, 淨係問佢claim錢咋 :D )

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:小倩 的帖子

見佢日日温書温到深夜,不計music 和PE也要讀十三科,日曰有測驗,人都din,所以幫得就幫!我都知佢應自己問人,自己做!Thank you.

首頁

尾頁

跳至