跳至

首頁

尾頁

別墅

教得好嗎?

大宅

畀面勳章

試完堂,JOIN左! 我只去過兩間PG,和另一間相比,我較喜歡這間!第一,課程不太密集,BB上完番到屋企同佢做都記得,第二,地方大,可玩不同的活動,不是ONLY圍圈唱歌,有GYM,做手工,又會叫小朋友幫手收拾GYM用品!

別墅

引用:試完堂,JOIN左!+我只去過兩間PG,和另一間相

原帖由 ipshshan 於 13-04-21 發表
試完堂,JOIN左! 我只去過兩間PG,和另一間相比,我較喜歡這間!第一,課程不太密集,BB上完番到屋企同佢做都記得 ...
你B幾大?join English PG?試堂幾錢?

大宅

畀面勳章

21m, 試堂$200,course $1760/8classes

複式洋房

回覆 K2kyky 的帖子

我地都join 咗 SLJ , SLJ 現在的課程較之前的 (LA) 適合小朋友. 我個小朋友好鍾意個 teacher呀.

複式洋房

引用:回覆+K2kyky+的帖子我地都join+咗+SLJ+,+SL

原帖由 REXLEE 於 13-05-03 發表
回覆 K2kyky 的帖子

我地都join 咗 SLJ , SLJ 現在的課程較之前的 (LA) 適合小朋友. 我個小朋友好鍾意個 t ...
我之前上pg , 依家仔18m, 我報了星期二,四pre nursery 嗰半鐘,多了排隊,洗手,食餅餅,有自己的手冊仔

大宅

想報佢 pre-school 課程,有人上緊嗎?我小朋友23months.

複式洋房

回覆:有冇人去過SLJ 醒目教室@希爾頓中心平台?

100% black list 依間

大宅

WHY, I just join their trial class. Can you tell more why blacklist.

別墅

引用:100%+black+list+依間 +

原帖由 gingerbearbb 於 13-05-08 發表
100% black list 依間
講多D,我都想知

複式洋房

回覆:有冇人去過SLJ 醒目教室@希爾頓中心平台?

覺得佢地staff 溝通同做野態度好有問題
事源係\"A\" staff 約我做評估及交學費
但當日呢位\"A\" staff 可以唔記得左及無交低比其他同事知 我等左半個鐘 佢先返黎 仲要話唔記得約了我 之後一直躲在房無出過黎 由B staff 代為解釋 一句唔好意思都無 仲叫我第2日先再黎做評估 (我住港島) 否則就再等多一個鐘 因做評估位老師岩岩上緊堂

感覺成間野好馬虎 無form比人填
淨係比張寫滿晒字既草稿字叫我留名同電話

複式洋房

回覆:gingerbearbb 的帖子

你住港島區都黎呢到上課程,我以為我住馬鞍山都夠遠啦,
我見佢吔都幾忙,不過PG and PN 的外籍老師好好,放學時間會出黎同家長傾下。
唔係即閃嗰隻。之前我見有個小朋友,家長遲咗黎,個外籍老師一路陪佢等

複式洋房

引用:你住港島區都黎呢到上課程,我以為我住馬鞍

原帖由 Himmy1124 於 13-05-09 發表
你住港島區都黎呢到上課程,我以為我住馬鞍山都夠遠啦,
我見佢吔都幾忙,不過PG and PN 的外籍老師好好, ...
因為小朋友放學後由家人湊返外家,近果頭
喺我等既時候果位外藉老師係幾nice. 但我好唔認同呢間野做事咁馬虎,稍為有規模啲既learning centre 冇可能會發生呢種事

大宅

我諗住6月去做評估讀drama添,到時都要double confirm 先得.

複式洋房

唉,明你勞氣,依家的人係咁衰,我打去xx小天使幼稚園報名,嗰個老師一路玩一路同我講電話,問佢入學報名,竟然串我,你嗰細B未返學,報咩名,梗係未返先要問幾時報啦。咁嘅態度,

複式洋房

引用:唉,明你勞氣,依家的人係咁衰,我打去xx小

原帖由 Himmy1124 於 13-05-10 發表
唉,明你勞氣,依家的人係咁衰,我打去xx小天使幼稚園報名,嗰個老師一路玩一路同我講電話,問佢入學報名, ...
咁唔認真既工作態度都得,仲要係教育行業,好難令人有信心比小朋友入去讀

首頁

尾頁

跳至