自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

春季勳章 畀面勳章

Deleted

子爵府

回覆:媽呀! 究竟想點呀???

She is your mom, be respect

大宅

春季勳章 畀面勳章

引用:She+is+your+mom,+be+respect+ +

原帖由 maggielucas 於 13-04-21 發表
She is your mom, be respect
我知呀!所以我咪叫佢揀餸,佢平時講咩我都大多認同,但唔知點解佢次次都黑面

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 kwanyiii 的帖子

佢平時鍾意食乜, 你唔上心
總有啲菜式佢特別鍾意噃

子爵府

的阿媽話冇所謂,其實最有所謂,留意下佢平時鍾意食乜,點俾佢食囉

男爵府

hashtag影視迷勳章

回覆:媽呀! 究竟想點呀

好明白樓主既感受 因為我丫媽都係咁既人

大宅

春季勳章 畀面勳章

引用:回覆+kwanyiii+的帖子佢平時鍾意食乜,+你唔

原帖由 小倩 於 13-04-21 發表
回覆 kwanyiii 的帖子

佢平時鍾意食乜, 你唔上心
佢淨係中意食菜。其他既佢少食,其實佢唔中意出街食架,但今日出左嚟,唔會返屋企煮

伯爵府

回覆:kwanyiii 的帖子

我99都係咁架,問佢食乜,佢都話冇所謂,但結果係呢樣濕果樣熱氣……我地慣左喇!同佢食完咪再去食多次

珍珠宮

回覆:kwanyiii 的帖子

大宅

春季勳章 畀面勳章

引用:的阿媽話冇所謂,其實最有所謂,留意下佢平

原帖由 maggielucas 於 13-04-21 發表
的阿媽話冇所謂,其實最有所謂,留意下佢平時鍾意食乜,點俾佢食囉
佢中意食菜,我第一時間點左什菜煲,所以佢無ban,咁無理由再叫西蘭花鮮尤,金銀蛋菠菜...

水晶宮

2019勳章

引用:Quote:原帖由+小倩+於+13-04-21+發表回覆+k

原帖由 kwanyiii 於 13-04-21 發表
佢淨係中意食菜。其他既佢少食,其實佢唔中意出街食架,但今日出左嚟,唔會返屋企煮

...
咁下次叫兩碟菜囉,唔同菜可以有唔同配搭架嘛。有時同老人家出去飲茶食飯都真係要就下距地,因為距地大部分都唔喜歡出去食,你再叫d唔對胃口的距梗有說話啦。好似我同爸媽6299去食嘢,多數叫清淡同健康d架,煎炸嘢留番自己先食。

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章

引用:同阿媽去大排檔叫餸食飯,去到問佢食咩餸,

同阿媽去大排檔叫餸食飯,去到問佢食咩餸,佢叫我揀,我揀左個什菜煲,之後話食椒鹽鮮尤,佢話熱氣唔好食炸 ...
其實你媽媽心中已有答案

男爵府

2019勳章 熱血勳章

我媽都係咁,但我通常都唔理,照點!上菜後咪又係照食,仲話好好味!

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

通常我同老人家出街食飯, 無兩三個清淡菜唔得, 反正一餐半餐, 我地無乜所謂, 因為我地成日都可以食到其他, 或者樓主下次真係只叫清淡嘅, 亞媽開心時, 你又唔駛頂住度氣

大宅

春季勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+kwanyiii+於+13-04-21+發表佢

原帖由 bluetulip 於 13-04-21 發表
咁下次叫兩碟菜囉,唔同菜可以有唔同配搭架嘛。有時同老人家出去飲茶食飯都真係要就下距地,因為距地大部分 ...
我當然知佢心意,最後叫晒啲清淡既餸,不過佢應該係唔中意出街食,所以唔happy!

公爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章

下次叫2個有菜既餸,再同佢講,叫多個餸係自己同男友食~

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

大宅

春季勳章 畀面勳章

引用:下次叫2個有菜既餸,再同佢講,叫多個餸係

原帖由 sharonhwyc 於 13-04-21 發表
下次叫2個有菜既餸,再同佢講,叫多個餸係自己同男友食~
佢唔比架 我唔可以點自己想食果啲,佢會反對,然後黑面。重點係我點做,佢都黑面mouth:mouth:

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我阿媽都係咁

男爵府

趣教勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

My mum is like this too. No choice just hae to respect

水晶宮

2019勳章

引用:Quote:原帖由+bluetulip+於+13-04-21+發表

我當然知佢心意,最後叫晒啲清淡既餸,不過佢應該係唔中意出街食,所以唔happy!

...
咁無計,少d同距出去食。再唔係,帶距食齋

首頁

尾頁

跳至