自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

育兒性格勳章 BK Milk勳章

引用:我完全無件事只關心熊貓

原帖由 sonic04 於 13-04-21 發表
我完全無件事

只關心熊貓
多謝你關心

大宅

回覆:地震。但係冇咗以前的悲傷

我想將佢地同胞留係迪士尼同商場入面的黃金集合埋送返哂俾佢地!亦有興趣做義工,去廣東道向掃貨的同胞募捐!或去上水火車站,懇求賑興香港經濟的同胞折返救國!

禁止訪問

禁止訪問

引用:講真洗乜香港人捐款呀!佢地掃金,掃袋,掃

大宅

妖,成日話香港冇左佢地會死咁,以為自己有幾個臭錢大哂,洗鬼我地幫咩!咪鬼過泥喺乞衣兜度拿飯食!香港比佢地搞到物價高脹已經夠慘,幫佢地?真係無能為力囉!

powerlady    發表於 13-4-22 21:36

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

因為大陸人太囂

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我。。無乜感覺 跟本無論人地點幫都無用 佢地高官都唔理人民既死活淨係識得貪

禁止訪問

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

嗰d災民不是貪官,不是雙非、搶奶粉學位的大陸人呀!如果我地因為嗰一撮大陸人,而令我地失去了應有的同情心,咁又點會係一向文明人所為?先不論什麼捐錢的問題,如果在一個地方,人們失去惻隱之心,真係好可怕!

大宅

都係因為呢幾年中港矛盾加深,想當年汶川大地震果排冰有咁多雙非,水貨客事件,b6仲要不停話香港人是狗等等,令到不少港人對中國歸屬感愈來愈少,我都好心痛地震班災民,但一諗起班蝗蟲同貪官,我只能說我在精神上支持佢地

伯爵府

no feeling,只見佢地中氣十足咁罵啲救助者,話人地俾得好少救助品

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

daisyma008 發表於 13-4-21 21:51
唔係痳木不仁,而係人禍比天災更可怕,內地貪官多的是,貪錢,貪權勢,貪美色,邊會為村民做防震設施。:qui ...
完全認同!

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

No feeling at all, but I feel really sorry for those Boston vitimsspecially the 8 years old boy

侯爵府

B6

大宅

衰d講句,
d貪官易得年年震都似...
否則咪即係失咗個貪財機會?
講真,e家大6咁多有錢人,d錢多到有錢冇掟使咁...
等佢哋快d回饋自己同胞吧...
至於本人,
好似樓上好多jm話齋:e家都冇乜感覺了.

子爵府

以前無知,捐錢諗住幫災民,其實九成九比貪官食晒,悲傷有,但一想起就有些愛莫能助既感覺,好似比錢深圳些乞丐咁,即係害左佢,日後再起既屋都一樣豆腐咁,貪官見到呢些新聞就最開心。

翡翠宮

引用:其實呢個都係一個機會俾返政府香港市民真係

原帖由 培根 於 13-04-21 發表
其實呢個都係一個機會俾返政府香港市民真係忍夠
佢地都應該反思再甘落去,中港矛盾只會變得更嚴重 ...

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:叫D大陸同胞買少幾個包包,+名錶,+幫下D自家

原帖由 cy101 於 13-04-21 發表
叫D大陸同胞買少幾個包包, 名錶, 幫下D自家人LA!!!
認同!自己同胞!血膿於水!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:嗰d災民不是貪官,不是雙非、搶奶粉學位的

原帖由 l_wingwing 於 13-04-22 發表
嗰d災民不是貪官,不是雙非、搶奶粉學位的大陸人呀!如果我地因為嗰一撮大陸人,而令我地失去了應有的同情心 ...
我認同呀。所以我覺得自己都好可怕。所以先開post 之嘛。我由今次先知道自己對住中國天災連測隱之心都冇埋。反而其他國家都會留意下。我自己都覺得非而所思。why why tell me why

大宅

真係好憎大陸人...

首頁
12345...7

尾頁

跳至