親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

坐經濟位, 揀窗口, 你地會揀前D定後D, 乜嘢位好D啦

子爵府

2019勳章

回覆:maylmm 的帖子

前d落機都快d

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

越前越好!

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

機尾,好多人去厠所排隊!

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:坐飛機揀近機翼定機尾好D

前好過後!快落機過關但要留意,原來機翼有兩行位,12歲以下不可以坐的,就算劃左比你,上到機d空姐也不比你

男爵府

引用:前好過後!快落機過關但要留意,原來機翼有

原帖由 kitbebe 於 13-04-22 發表
前好過後!快落機過關但要留意,原來機翼有兩行位,12歲以下不可以坐的,就算劃左比你,上到機d空姐 ...
嚇!機翼有2行唔俾小朋友座、間間航空公司都係嗎?

大宅

引用:前好過後!快落機過關但要留意,原來機翼有

原帖由 kitbebe 於 13-04-22 發表
前好過後!快落機過關但要留意,原來機翼有兩行位,12歲以下不可以坐的,就算劃左比你,上到機d空姐 ...
邊行?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

補充先, 係細機近住逃生門位置, 空姐話要大人先夠力幫手打開對門, 怕有意外時, 以防萬一喎上次去吉隆波就係咁, 上左機先知道, 要找前後轉位

bosch  好多airline 都係唔係小朋友坐果行位.  發表於 13-4-22 21:42

大宅

kitbebe 發表於 13-4-22 09:17

前唔一定好, 如果落機要坐接駁巴士去客運大樓, 早落機去左車尾, 除時變左排最後.

其實前後冇乜所謂, 不過如有旅行團, 佢地通常會被安排去最後, 因為比較噪同埋領隊可能要行來行去打點.

珊瑚宮

srsr2525 發表於 13-4-22 11:20
前唔一定好, 如果落機要坐接駁巴士去客運大樓, 早落機去左車尾, 除時變左排最後.

其實前後冇乜 ...

也有這個可能, 但我想話坐機尾多數過關包尾, 因我多數去日本, 就係咁既情況, 還有機尾近廁所, 好多人排隊+傳來臭味都幾滋擾

srsr2525    發表於 13-4-22 11:38

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我本身就鐘意坐前面,唔想行咁遠,同埋食飯都可以食先

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

越前越好

公爵府

maylmm 發表於 13-4-21 22:10
坐經濟位, 揀窗口, 你地會揀前D定後D, 乜嘢位好D啦
我自己中意坐前d,因為落機快d,但機師朋友話我聽機尾安全d

禁止訪問

畀面勳章

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

leedorean 發表於 13-4-22 19:52
請問幾時可劃位呢?

國泰係起飛前48小時內, 其他就唔知

大宅

我都會㨂前,但會㨂機翼後少少嘅位,話晒有窗口,俾隻機翼遮住晒好嘥

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

冇乜所謂, 早落機既話, 之後要等行李出黎, 咪又係一條數.

機頭同機尾響起飛降落時既上落 "波幅" 比較大. 不過我都聽過機尾係安全d.

我覺得只要唔近廁所就ok.

禁止訪問

畀面勳章

引用:Quote:leedorean+發表於+13-4-22+19:52+請

子爵府

引用:Quote:leedorean+發表於+13-4-22+19:52+請

原帖由 maylmm 於 13-04-22 發表
國泰係起飛前48小時內, 其他就唔知
請問係咪上網畫位呀

男爵府

畀面勳章

回覆:maylmm 的帖子

我覺得前後無咩所謂丫

首頁

尾頁

跳至