產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

從來無比奶咀BB食,點知BB3個幾月時開始食手指,宜家成日食手lam手,特別眼瞓果時,有時成隻手塞哂入口,試過撩到喉嚨攪到嘔,近排開始抱腳仔想塞入口,我唔想佢繼續有食手指習慣,我知有戒食手指水有用嗎?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆:BB成日食手指點戒?

手又唔比奶咀又唔比點解要咁?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:EKB 的帖子

其實食手指好平常,我仔那時都係咁,後來未夠1歲自己戒左,我地無特別阻止或同佢戒。

複式洋房

我驚佢食上癮戒唔到,加上怕佢遲下周圍爬周圍摸又食手唔衛生~

男爵府

市面有BB戒手指水賣,不過真係好苦

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 horlickbaba 的帖子

手指水唔係個個 bb 都啱食,阿女細過時就係成日食手指,我買手指水搽係佢指甲度…

結果佢疴咗幾日,心痛死…

佢咬手指可能係出牙仔,買啲牙膠或奶咀畀佢咬下啦…
阿女可能要做四眼妹…

公爵府

其實我覺得冇咩所謂

大宅

係咁架wor,BB而家係口慾期,佢唔食手指,都揾其他野咬架啦,大啲佢識玩玩具,就唔得閒食手指啦,不過佢會咬玩具,保持乾淨啦
我阿b之前啜到隻手指紅色,仲啜啜聲tim,6-7個月大就唔啜啦,有啲懷念tim

珍珠宮

2019新春慶豚圓

BB一歲前食手指好正常,佢地係要用個口探索學習、自我安撫。經常幫佢抹手保持清潔就得。我囡兩個月大開始啜手指,到佢四個月大已經啜少左,因為佢開始識拎玩具玩/咬,現在七個幾月大,只係眼瞓時先啜手指,瞓著會自己鬆開手。我一向都冇俾奶咀佢,費事佢倚賴左個奶咀,瞓玩都要食奶咀。我囡玩緊係唔會食手,佢成日都講BB話同笑。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

用奶咀, 未有牙用奶咀無所謂, 出哂牙仔先戒.

別墅

老人家話滴dd白花油,有味吾會再食。不過我諗要小心吾好俾佢卒眼仔。佢話我細個都系甘就無食。

首頁

尾頁

跳至