自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:亞囡3歲,由星期五漏夜燒到40+之前带佢去急

原帖由 gloria1018 於 13-04-22 發表
亞囡3歲,由星期五漏夜燒到40+之前带佢去急症室,之後返来返復發燒,大约38~39度,有無jm有同樣經驗。另每 ...
点解食藥的問題你唔問醫生?

我要為小朋友做個好榜樣, 所以2015年要好好為自己和小朋友預備!!

公爵府

BK Milk勳章

引用:亞囡3歲,由星期五漏夜燒到40+之前带佢去急

原帖由 gloria1018 於 13-04-22 發表
亞囡3歲,由星期五漏夜燒到40+之前带佢去急症室,之後返来返復發燒,大约38~39度,有無jm有同樣經驗。另每 ...
我仔仔上個月持續發燒,燒到40+幾度,食左退燒藥塞肝都唔退,入左法國,驗出患左肺炎,仲惹左另外二種病菌。
你都快d入院驗下

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我兔B 早前都試過高燒3日, 第4日退晒燒出疹.

不過你要留意小朋友有無草莓舌, 同埋身上出疹 (怕猩紅熱)

http://www.chp.gov.hk/tc/content/9/24/41.html

另都留意下種卡介苗位置地方有無紅腫, 眼紅, 唇好紅,(怕川崎症)

http://www.babydoctor.com.tw/kawasaki.htm

大宅

回覆 小必媽媽 的帖子

請指教BB通常半夜都高燒. 咁如果食4次. 咁半夜是否不需食?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

cheungkaka 發表於 13-4-22 16:04
回覆 小必媽媽 的帖子

請指教BB通常半夜都高燒. 咁如果食4次. 咁半夜是否不需食?

高燒(39c) 用 半至一粒"失" 肛藥, 好快見效. (每個e 生處方唔同, 請問你的e 生).

首頁

尾頁

跳至