自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

123ivy 發表於 13-4-22 14:53
半年前我都買左. 唔… 我唸倒你要留意既係…

1.因張床係找師父砌出來, 床頭床尾與牆間你一定要預留空間比 ...

唔得, 我連海馬褥都唔啱~

所以我先唔鍾意佢D床.

同埋你講得啱, 佢要現場砌床, 如果你JUST FIT SIZE, D 師傅係砌唔到床架.

所以你要問清楚, 咪買左就大鑊鳥~!!!

alexpo  海馬可以訂造床肉架~  發表於 13-4-22 15:37

男爵府

epsonprinter 發表於 13-4-22 14:02
I plan to buy this ar
My bb is 2 yrs old

epson,
2歲, 依個你要留意做番個小小床圍,
我囝3歲, 都跌了床兩次, (Sorry, 囝), 小朋友訓時好似打風咁.
故現在婆婆唔係到訓, 我都開定床來墊一墊.
++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

大宅

引用:Quote:原帖由+NYHLWL+於+13-04-22+發表好貼

原帖由 florapang0426 於 13-04-22 發表
哇,呢隻坐緊月時都唔知點抱個b落去呀
呢款可調節高度,我用緊,初生B調高一層。

伯爵府

回覆:宜家兒童床,有冇人用過?

阿女瞓咗兩年,都尚算好用。

男爵府

回覆 epsonprinter 的帖子

Hum…. 仲有, 通常砌床床板係一條條板, 不是一大塊床板, 故你買既床褥你要考慮到既厚度不可太薄, 係碼唔會feel到一條條板, 唔係大人或小朋友背脊會好唔舒服. 我買左好似係.SULTAN FÅVANG泡膠床褥 $1,190 for your reference.
故床架同床褥價都唔會差好遠

男爵府

Queenie_0012 發表於 13-4-22 14:58

所以我先唔鍾意佢D床.

Oh. 咁我都不是太知道, 我都是所有係ikea一次過攪掂費時煩. 馬褥我都係聽安裝個師父講的.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

123ivy 發表於 13-4-22 15:27
Oh. 咁我都不是太知道, 我都是所有係ikea一次過攪掂費時煩. 馬褥我都係聽安裝個師父講的. ...

我以前租屋住成日搬, 咪買宜家床囉.

肯定唔會冧床架~

但我地成家瞓慣硬身小小O既褥, 所以IKEA個D, 唔啱我地~ 咪知咁多囉. ~

翡翠宮

alexpo 海馬可以訂造床肉架~ 發表於 7 分鐘前

係~~ 你指定SIZE, 咩都同你做到. 錢錢錢就得喇~

但價錢貴好多囉. 咁就無謂啦.

因為只係爭個兩三寸, 長又差D, 闊又差D咁囉.

海馬都係正常SIZE, 所以都係唔啱IKEA 床~

總之想GOOD FIT 又平, 一定要用番IKEA D 床褥.

NaughtyLuiLui  我係海馬訂做都係500幾600元一張,好fit架  發表於 13-4-22 17:24

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:123ivy+發表於+13-4-22+14:53+半年前

原帖由 Queenie_0012 於 13-04-22 發表

所以我先唔鍾意佢D床.
海馬可以比尺寸訂造任何size的。

男爵府

我都係用ikea床㗎,人地畀既,跟住自己去相熟窗簾鋪訂做床褥同床單,都ok呀

侯爵府

Ikea d size 同其他牌子唔同, 如你想 good fit, 只好全套床上用品都用晒佢 d 野.

大宅

回覆:epsonprinter 的帖子

床OK,張床褥就麻麻地用咗一年幾換了海馬床褥

老頭子

禁止訪問

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章

引用:Quote:epsonprinter+發表於+13-4-22+14:02+

禁止訪問

引用:好貼地,又深到好難放Bb落去+

禁止訪問

引用:回覆+epsonprinter+的帖子Hum….+仲有,+通

大宅

回覆:florapang0426 的帖子

佢有兩種高度,如果細個可以係中間,但如果五個月大就吾好,一陣佢起左身就好易掉落地。換高度又要成張拆,宜家都係去廁所或整野比佢食時又冇人睇就放佢落去玩一陣,訓覺就吾好啦,我抱吾到……

男爵府

引用:I+plan+to+buy+this+arMy+bb+is+2+yrs+old+

原帖由 epsonprinter 於 13-04-22 發表
I plan to buy this ar
My bb is 2 yrs old
我上年買了這款,放在小孩房,但他不肯自己睡,常走去跟大人睡,現在覺得小,反而想另買伸縮一款。

男爵府

虎到金來勳章 hashtag影視迷勳章

今日見到,仲有得較高低,心思思,屋企有人叫我唔好買喎,其實幾千蚊1張床真係差禁遠?唔想過多陣要換床荷包好傷

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

chichiho 發表於 13-4-22 13:58
算好用,但用用下有怪聲

怪聲, 咩意思?

珍珠宮

畀面勳章

LL1999 發表於 13-4-23 01:16
怪聲, 咩意思?
因為係木製所以久唔久要上一下螺絲

首頁

尾頁

跳至