親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

我來緊五月會去蘇梅島,主要係諗住今次係"食 hea 之旅", 大家有冇邊間餐廳好推薦呀???

同埋有一個2.5歲的小朋友, 有冇人知有咩活動系適合小朋友??

大宅

蘇梅好ok喎,酒店hea又得,出島玩又得,都幾多野玩!我舊年去果時,個仔都係咁上下大,你睇下我段片啦。

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5572831&extra=page%3D2

別墅

回覆 syling 的帖子

你個仔好得意呀!!!

我想問下你係join local tour 定係包車玩嫁?
還有咁細個就帶佢地出海, 有冇野適合佢地玩嫁?

大宅

但係2.5歲出海就可能有D麻煩,因為佢地可能會驚,D快艇有時都幾快....
另外,我覺得蘇梅唔及布吉咁kids friendly, 去既都係couple多,同埋個度相對少local野食,多歐洲餐廳,所以消費都貴D

侯爵府

回覆:null

早幾年去過,join local tour

大宅

Mini_Pig 發表於 13-4-22 13:07

你個仔好得意呀!!!
多謝!佢一玩起黎就好投入。我地兩家人包左架van仔週圍去。坐大象,動物園,睇風景,食野等等。亦可以自己租車環島遊。至於出海就join local tour,出到去出面啲海灘靚好多,一路遊一路睇魚,又可以玩沙,好開心,我個仔當時都係兩歲半左右。我地自己帶埋小朋友救生衣去,無問題。

大宅

bbb_lee 發表於 13-4-22 14:56
但係2.5歲出海就可能有D麻煩,因為佢地可能會驚,D快艇有時都幾快....
另外,我覺得蘇梅唔及布吉咁kids fri ...
兩歲半出海無問題,你可以睇到我個video入面隻船,好大隻,幾層高,坐一百幾十人,點會驚?join tour 時問清楚佢地用乜船。布吉太多大陸同包,如果未去過就無得好講,去過就唔多想再去。

男爵府

引用:Quote:Mini_Pig+發表於+13-4-22+13:07+回覆

原帖由 syling 於 13-04-22 發表
多謝!佢一玩起黎就好投入。我地兩家人包左架van仔週圍去。坐大象,動物園,睇風景,食野等等。亦可以自己租 ...
你個video 好正呀 我都plan緊6月頭去蘇梅自由行 睇左CX holidays 不過貴過其它旅行社d曼谷舫空package 我想請問如果join local tour 同租車環𡷊遊嘅費用大概幾多 仲有local tour 晌當地酒店book定香港旅行社book埋?可否講下你嗰次嘅行程表作參考?thx thx

大宅

lilolilo108 發表於 13-4-29 02:06
你個video 好正呀 我都plan緊6月頭去蘇梅自由行 睇左CX holidays 不過貴過其它旅行社d曼谷舫空pac ...
多謝支持!賣下廣告先,有無睇我最新果套華欣video呀?Anyway,因為我地有兩家人,所以我地環島遊果日包左架van仔,六個鐘2800baht,extra一個鐘就200baht,當然連司機啦。其它出島玩的行程就去到當地先book,週圍都有呢d tour book,好方便,價錢唔會相差好遠,驚就格多兩間價。我地好隨意,去到有乜玩乜,除左架van係之前book,其它所有野都係去到先算。

別墅

請問包架Van仔係邊度book? 最多可以坐幾多人呢?

大宅

bb32ank 發表於 13-5-3 13:36
請問包架Van仔係邊度book? 最多可以坐幾多人呢?
有個幾出名的agent叫Wanchai,專門幫你安排行程,信得過。我地上次兩家六個人坐無問題,類似Hiace。

別墅

回覆 lilolilo108 的帖子

請問你book 左 package 未呀?

別墅

請問你可吾可以比MR. WANCHI 個聯絡方法我呀?
我都想包車玩半日........THANKS!!!!

公爵府

回覆:請問系唔系冇咩人會去蘇梅島????

我6月尾都會去, 但諗緊出唔出海呀~

男爵府

引用:回覆+lilolilo108+的帖子請問你book+左+pac

原帖由 Mini_Pig 於 13-05-07 發表
回覆 lilolilo108 的帖子

請問你book 左 package 未呀?
我Book 左啦

男爵府

回覆:請問系唔系冇咩人會去蘇梅島????

請問去到蘇梅邊度有得唱錢?在當地機場抵嗎?

男爵府

出海既話要坐幾耐船呀~
三個人, 一 條心

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 onelokgor 的帖子

1.5小時....好值得去, 南緣島好靚, japanese garden 果度D coral 靚暴, 布吉蛋島, raya 果D行埋一邊.

for reference.
http://www.lomprayah.com/E/packagetour.htm

公爵府

引用:回覆+onelokgor+的帖子1.5小時....好值得去

原帖由 ahmama 於 13-05-07 發表
回覆 onelokgor 的帖子

1.5小時....好值得去, 南緣島好靚, japanese garden 果度D coral 靚暴, 布吉蛋島, ...
如果只出一個島. 你會推介邊個?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:請問去到蘇梅邊度有得唱錢?在當地機場抵嗎

原帖由 lilolilo108 於 13-05-07 發表
請問去到蘇梅邊度有得唱錢?在當地機場抵嗎?
查汶周圍都有錢唱,機場匯率同出面差不多

首頁

尾頁

跳至