育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人用緊CHICCO既玻璃奶樽, 好吾好用呀?

大宅

引用:有冇人用緊CHICCO既玻璃奶樽,+好吾好用呀?

原帖由 newmama427 於 13-04-22 發表
有冇人用緊CHICCO既玻璃奶樽, 好吾好用呀?
我用緊
我覺得ok
但我喺用avent嘴
因為我出街喺用avent膠樽
費事bb唔習慣

禁止訪問

大宅

引用:Quote:Viviennechu84+發表於+13-4-22+11:39

原帖由 jennywong115 於 13-04-22 發表
但用玻璃樽會唔會好危險o架?到BB自己揸奶樽時會唔會唔夠力?
hmm...通常我就唔會比bb渣玻璃樽啦
就算喺我都喺傍住拒
我bb喺6個月度可以用手傍住但就唔渣
膠樽就ok
但就算拒識渣我都喺抱住拒黎餵
我唔鐘意bb咁細個就要自己棒住個奶樽食奶
而家9個幾月我都喺抱住拒餵吖
我鐘意玻璃樽因為乾凈同衛生好多

大宅

回覆:jennywong115 的帖子

呢D因B而議,我BB可能太為食、初生已經自己揸奶瓶,當然唔夠力、但有意識自己羅住。到4個月自己羅住飲到大半支奶,6個月度羅住飲哂7安咁、而家9個月,如果比膠樽會一路食一路將個樽玩黎玩去、左手單手羅一陣、右手又羅一陣,如果比玻璃瓶,就好正經咁雙手羅住。所以我覺得可以train 到嘅0咁當然我都會睇實、阿B一手軟就即時羅番個樽啦,btw...我用Avent新個隻玻璃瓶,超好用!

複式洋房

Avent有玻璃樽GE咩
請問邊度有得賣

男爵府

2019勳章

回覆 leonwong808808 的帖子

我都想知,
之前都係用avent膠樽, 想轉玻璃

大宅

引用:回覆+leonwong808808+的帖子我都想知,+之前

原帖由 laibebemama 於 13-04-28 發表
回覆 leonwong808808 的帖子

我都想知,
我係美國買返黎嘅...因自己+朋友一年都起碼有飛us7、8次,所以我BBd野、除床仔外全部都us買返黎

首頁

尾頁

跳至
熱門主題