在職全職

跳至
[在職媽媽] 生2個是否好呢

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

已有一個小朋友,但c6想生多一個 , 但冇人湊 真煩
hello hello

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

咁e+ 一個係邊個湊?
Childhood is journey, not a race.

大宅

大既幾多歲

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

而家果個邊個湊﹖生多個唔係工人睇就係奶奶/媽媽睇架啦﹗
生二個第一個會無咁悶,有個伴。但2個相隔太耐又玩唔埋喎,你第一個幾大呀﹖

男爵府

BK Milk勳章

我都想生多個,然後工人湊大b,自己湊細b.第日2個b可以一齊玩,一齊分享
不過唔知自己湊唔湊得黎,而家阿b都唔係我自己湊,而且自己好似唔太了解(或者可能無用心了解)bb想做咩

珍珠宮

畀面勳章

難得C6想生多個。 (而家好小男人會咁諗)
見你一獲打你一獲

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我同c6 依家都想生多一個, 但無奈又係無人湊, 仔仔細個時就工人湊, 1yrs半就比99 湊, 因為c6 及99 62 都勁唔仲意請工人, 所以就算有左第二個都唔知比邊一個湊好..

大宅

育嬰院係一個唔錯既選擇, 不過都要有人湊返/放學.

子爵府

好媽媽勳章

奶奶上班 , 亞媽住得遠 , 請工人冇錢
小朋友已 3.5yrs
讀全日 放工我接佢
hello hello

水晶宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

叮噹小孩 發表於 13-4-22 16:01
奶奶上班 , 亞媽住得遠 , 請工人冇錢
小朋友已 3.5yrs
讀全日 放工我接佢

如果係咁,你生多個之後,咪要做全職媽媽囉!係咪?

子爵府

2019勳章

回覆:叮噹小孩 的帖子

咁唯一自己湊咋喎!

子爵府

好媽媽勳章

但我不想,所以50,50,緊
hello hello

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:難得C6想生多個。 (而家好小男人會咁諗

原帖由 lamyungyu 於 13-04-22 發表
難得C6想生多個。 (而家好小男人會咁諗)
無錯,我c6仲要講到出口,就算意外都唔會要,不過又啱,年紀大,已有一個7歲半

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果資源有限就算了.. 唔係生完你真係要自己湊

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

要睇精力+經濟情況,同埋真係要傾掂邊個去照顧BB才決定是否生多一個

別墅

回覆:生2個是否好呢

My hubby wants to have the third baby ……if that's the case, i have to resign from current position and take care of kids together with my maid ...but i don't want to give birth again ....a real headache now ...

我先生超喜歡小朋友,但我麻麻地真係……依家好大鑊………

hksunshine  good man like children ah  發表於 13-4-23 18:52

伯爵府

2019勳章

好d,好過1個

複式洋房

回覆:生2個是否好呢

說真的,我大仔3歲,細仔就快一歲,我覺得即使有工人湊,放工返到屋企自己湊返,星期日自己頂上,我都覺得有點吃力和辛苦,當兩個一齊扭我時,少d體力都唔得呀!或者等小朋友大少少先考慮呀!

首頁

尾頁

跳至