2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我星期六聽完雀巢個產前講座,内容其實之前自己睇書都聽過晒,齋聽,冇育嬰實習,但神物都唔錯。 有個媽媽袋,紗巾,口水肩,一枝細 BB 果汁,一本書仔,最正係 BB 護膚同 M 牌尿片試用裝。

男爵府

回覆:雀巢講座禮物

男爵府

大宅

嘩, D禮物好正喎, 我今日仲上咗佢個網 join 會員, 佢D講座係咪 for non-member only? 哎吔.... 蝕咗~

男爵府

我就係一個月前喺健康院門口填咗 form,跟住收到佢 sms 話可以報名參加講座我咪報囉

大宅

回覆 tys 的帖子

咦, 咁即係 member 都參加得啦~
但係頭先我打去佢話20號個講座係 for non-member, member 的話要等SMS通知

男爵府

Jen_O 發表於 13-4-22 15:47
回覆 tys 的帖子

咦, 咁即係 member 都參加得啦~

咁我唔知呀,你幾時 join 架? 我係收到 sms 先打電話去報名,我唔知另外有 non-member 既 talk 喎。 咁 member 同 non-member 既禮物唔知會唔會有分別呢?

大宅

回覆 tys 的帖子

我係頭先醒起想去護協買嘢要用雀巢/惠氏咭, 所以就上咗雀巢個網登記, 之後再上BK就見到有JM POST咗講座嘅電話

我打去問, 諗住扮傻話今朝先上網填表應該未做得切會員啦, 點知佢都話唔接受查詢, 交咗 form 嗰D一律等 sms 通知, 佢話每月有1-2場講座係 for 會員喎

但係我真係覺得你D贈品好正, 咁我都係疊埋心水等會員嘅 talk, hahaha

男爵府

Jen_O 發表於 13-4-22 16:14
回覆 tys 的帖子

我係頭先醒起想去護協買嘢要用雀巢/惠氏咭, 所以就上咗雀巢個網登記, 之後再上BK就見到有 ...

咁可能你都要等 3 個禮拜左右先成功做會員兼收到佢 sms 話有講座報。

我都覺啲禮物幾好,但其實最正係包被,好似要聽美贊臣先有啊。 但我未收到任何講座資料 .....

大宅

tys 發表於 13-4-22 16:18
咁可能你都要等 3 個禮拜左右先成功做會員兼收到佢 sms 話有講座報。

我都覺啲禮物幾好,但其實最正係包 ...

美贊臣我係經診所入會架, 都OK喎, 有一張絨嘅被仔, 一件和尚袍, 一條紗巾, 一對手套, 兩罐1號仔奶粉, 同埋一個媽媽袋, 但係全部都有佢地嘅 logo

水晶宮

我last sat都有去wor但當見到d生仔相好驚ar

男爵府

Jen_O 發表於 13-4-22 16:21
美贊臣我係經診所入會架, 都OK喎, 有一張絨嘅被仔, 一件和尚袍, 一條紗巾, 一對手套, 一罐0號奶粉, 同埋一 ...

咁正? 我乜都未收到呀 .....

男爵府

RWBABY 發表於 13-4-22 16:22
我last sat都有去wor但當見到d生仔相好驚ar

係?? 我聽朝早嗰場呀,你呢?

大宅

tys 發表於 13-4-22 16:24
咁正? 我乜都未收到呀 .....

我宜家睇返先發覺原來我一早經C+入咗雀巢媽媽會, 當時送咗一張ABC貼紙, 一罐1號仔奶粉

惠氏都入埋會, 又係一罐1號仔奶粉

連 pampers + huggies 都入埋, pampers 就送咗NB size 16 片尿片+ 濕紙巾, huggies 就送咗NB 2片, 0號2片同埋紙巾

原來我連 disney 都唔放過, 送咗兩隻英文光碟, 一本英文故事書

唔覺唔覺原來自己"立"咗咁多嘢
應該就算冇人奶都夠奶粉啦啩

大宅

陪月勳章 畀面勳章

回覆:Jen_O 的帖子

你間診所甘好嘅。 我好鍾意美xx張被仔㗎

大宅

dorayan 發表於 13-4-22 17:20

嗰陣睇BK話經診所入會D禮物會多D, 所以每次去做產檢都問下姑娘有咩媽媽會有禮物而我又未入嘅 (當然要自己頭腦清晰啦, 問姑娘佢都唔會知你有咩會未入), 通常做完檢查都一袋嘢咁走

之後再上網填埋網上入會表格, 睇下診所快定上網快, 到時上網填嗰份受理的話又會寄下禮物仔嚟屋企

再去健康院時幫埋D嬸嬸填入會表, 務求有殺錯無放過

大宅

陪月勳章 畀面勳章

回覆:Jen_O 的帖子

多謝tips

水晶宮

引用:+本帖最後由+Jen_O+於+13-4-22+16:24+編輯+

原帖由 Jen_O 於 13-04-22 發表
幾豐富wor

水晶宮

引用:Quote:RWBABY+發表於+13-4-22+16:22+我last

原帖由 tys 於 13-04-22 發表
係?? 我聽朝早嗰場呀,你呢?
Me too ar, becoz afternoon course full la

水晶宮

引用:你間診所甘好嘅。++我好鍾意美xx張被仔㗎

原帖由 dorayan 於 13-04-22 發表
Me too at, 所以報左佢個talk, but要抽纖呀

首頁

尾頁

跳至