嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Re: 有無bb有小腸氣, 可以點

joeymos
謝謝您的關心丫
我和hihirita的BB都係做微創,醫生都有幫仔仔check ga la
不過我一年後都要帶個仔去覆診
joeymos 寫道:
Froggy_joe, hihirita, jk67jk,

Thanks for all your best wishes.

jk67jk,

Please be reminded to ask your doctor to check both side coz my boy was found he has a "hole" on left side too during operation. So....he has been fixed both sides.

子爵府

並不是想像中咁辛苦;
20號上午9:30做, 下午4:30出院。
可以自行行路, 回家還要玩lego; 晚飯後服了一劑止痛藥。
第二天, 21號, 怕他的傷口太痛, 服第二劑止痛藥 (整天都有依時服藥);
他雖說傷口痛, 但在家行來行去, 玩 lego;
當日下午還要去看"Happy Feet" 4:30pm 場, 見佢笑到傷口有點痛, 但依然要笑。
回家又要玩 lego。

今天, 他說傷口很少痛, 不要服止痛藥。 OK, 我給他試試。
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

子爵府

joeymos,

我有看你的提點, 但由於不是做微創, 好難睇埋另一邊。

希望佢老豆咪成日同個仔鬧氣, 另一邊冇事就好了。據醫生說, 其實佢個洞好細, 幾乎可以唔駛做。 因為長大後內臟隨著長大, 會將個洞逼埋左。 只不過, 每次都係老豆激仔仔, 愈激愈好玩咁, 激到佢谷氣谷左出黎.... 其實哩單野令我好憎我老公,完全不consider仔仔, 明知佢有小腸氣, 都仲成日主動搵交嗌, 話要train下亞仔喎 ... :evil:
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

珍珠宮

joeymos
Hee.....
諗起你老公專登激嬲仔仔個場面,其實幾溫馨攪笑
而家無事咪好攞,咁你老公可以繼續激仔仔 ,你又唔使擔心咁多
jk67jk 寫道:
joeymos,

我有看你的提點, 但由於不是做微創, 好難睇埋另一邊。

希望佢老豆咪成日同個仔鬧氣, 另一邊冇事就好了。據醫生說, 其實佢個洞好細, 幾乎可以唔駛做。 因為長大後內臟隨著長大, 會將個洞逼埋左。 只不過, 每次都係老豆激仔仔, 愈激愈好玩咁, 激到佢谷氣谷左出黎.... 其實哩單野令我好憎我老公,完全不consider仔仔, 明知佢有小腸氣, 都仲成日主動搵交嗌, 話要train下亞仔喎 ... :evil:

首頁

尾頁

跳至