自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢個減肥大計係12月開始,初初都ok,忍食都仲可以不過到左新年....開始唔理咁狂食 (因為蘿蔔糕)
而家仲要食大晒個胃又開始keep...真係好難忍
已經開始左3個weeks...但日日都忍唔到口

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆:雖然減緊肥...但日日都忍唔到口 :(

忍忍下個胃會細返!

有冇諗過做運動?加油!

大宅

我都係, 返工成日忍唔住叫TEA食, 我諗住試下鄭多燕呀, 一齊加油!!!

大宅

回覆 wcandtt 的帖子

真係唔知忍幾耐..同埋聞到野食陣味就真係會癲...

大宅

回覆 chloe_loves_cat 的帖子

我有諗過跳.不過屋企冇位...唔知點攪..所以join左gym而家諗住skip lunch去gym...4點先食返d野

Today is 1st day :(

男爵府

加油啦~
我依排都食番多左野..

翡翠宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

加油
I 大蚊豬   

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

放心,大把人做唔到(包括我 )

伯爵府

BK Milk勳章

愈逼愈難減,自然啲啦!食清啲,唔食零食,汽水。。每餐定時,慢慢食。。同早啲訓。。加油

大宅

2019勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都努力緊,一時時忍到口,
減肥呢條路真係好漫長呀!!!!!
上一排瘦左啲,呢幾日又脹番
大家加油~~~~~~

水晶宮

2019新春慶豚圓

跳鄭多燕唔使好多位, 問題是跳完膝頭痛,我跳著兩個月,依家要停一停,等膝頭好返先繼續. 忍口真是好難.

大宅

唯有大家都加油啦...真係好漫長既旅程...

男爵府

回覆 naqua 的帖子

忍唔到口就一定減唔到肥, 我個仔以前6年級時肥到要見營養師, 最後佢做運動加忍口, 6個月減8kg.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

忍唔到口就去做運動。

大宅

whywhite22 發表於 13-4-22 17:22
跳鄭多燕唔使好多位, 問題是跳完膝頭痛,我跳著兩個月,依家要停一停,等膝頭好返先繼續. ...
每次跳幾耐?係咪就咁youtube search跟住跳?我想買左apple tv先跟...睇電視跳一定方便d

btw,有冇瘦到呀jm你?

大宅

我晚晚都雪糕、啫哩做甜品呀!減左好耐忍唔到口都冇計!

男爵府

2019勳章

已經開始左3個weeks...但日日都忍唔到口<--咁即係未開始喎

大宅

m--m 發表於 13-4-22 17:30
已經開始左3個weeks...但日日都忍唔到口
wahahha...jm你好心水清..半開始左囉...因為早餐同lunch都仲ok..係夜晚次次都係衰係夜晚手上

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

引用:呢個減肥大計係12月開始,初初都ok,忍食都仲

原帖由 naqua 於 13-04-22 發表
呢個減肥大計係12月開始,初初都ok,忍食都仲可以不過到左新年....開始唔理咁狂食 (因為蘿蔔糕)
而家仲要食大 ...
食多D生果,做D運動加油!

水晶宮

2019新春慶豚圓

頭一個月我每日跳半個鐘,D肉實著但冇輕,最近呢個月每日跳個半鐘再加埋忍口,輕著4磅,但呢兩日膝頭痛冇跳再加上食多著野,重返2磅 即是兩個月輕著2磅mouth:肌肉實著.希望膝頭快D好返,諗住今晚去睇醫生. 我開住電腦睇YOUTUBE跳,好方便,跳熟著有時只開手機睇住跳都OK,一齊加油.

首頁

尾頁

跳至