嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前(2個月時)係甘。我老公幫他meet晒出黎。再日日搽瑞士寶寶油。已經好得7788。宜家我仔3個月(下圖)。頭頂一直好唔到。成日有頭皮。如果幫他meet出黎。就會係甘出油。已經keep住搽油。還有其他方法嗎?bb應該好痕。我見他訓覺時成日左右擰頭磨個頭。。宜家後腦枕無晒頭髮

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

回覆:頭泥進展(相)

今日3個月。。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

係屬於濕疹嘅一種!我仔仔由三個月開始到最近八個月到先好啲!之前又出水,又臭!跟著最近撞下撞下,用左隻手工皂,跟著就冇再出水,冇臭!我唔知關唔關手工皂事!

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我都係用meet的方法 meet完揸返cream 無事無幹 唔會再生 亦無起頭皮

別墅

醫生教用BB油抹頭,然後再用aqueous cream 洗頭, 過清水,我女都係噤,四個月開始勁出頭泥,甩晒D頭髮

大宅

阿女兩三個月時都有, 醫生開左樽油, 先搽起頭仔, 等15-30分鐘洗左佢(普通洗頭咁), 另外, 亦有人教由凡事林, 同搽油一樣做法, 大概一個月後自動消失左, 洗完頭我無特別再用咩黎搽, 怕太潤UP住仲衰, 亦都唔敢MEET

瑪瑙宮

畀面勳章

其實真係唔好理佢,meet 佢會損好危險架!我仔之前頭泥好勁,甩左好多頭髮,3個月時得返好少頭泥,6個月已不再有,所以不用太擔心,俾d耐性吧!

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

BB頭皮咁薄,MEET咪好危險羅....

大宅

回覆:bgirllazy 的帖子

兒科對頭泥這種濕疹開fongitar liquid好似洗頭水咁用少少洗頭,過清水,好止痕,好快好番,有抗敏成份但冇類固純。現兒子有頭痕間中也會用,好得。十字葯房有售。唔理頭泥問題,小孩會掉光頭髮,醫生話嘅。

大宅

回覆:conniewktang 的帖子

我仔兩個月時頭泥發炎又出水,用Fongitar liquid一星期左右完全好番哂,100%康復。

大宅

引用:兒科對頭泥這種濕疹開fongitar+liquid好似

原帖由 conniewktang 於 13-04-24 發表
兒科對頭泥這種濕疹開fongitar liquid好似洗頭水咁用少少洗頭,過清水,好止痕,好快好番,有抗敏成份但冇 ...
幾錢?試下先

大宅

回覆:bgirllazy 的帖子

百幾元

大宅

Fongitar liquid邊樹有得買

大宅

Fongitar liquid有冇相一看

複式洋房

我仔之前有頭泥,搽d bb油好快無

大宅