產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我係一個sales manager,有左37weeks,話說尋日有個强國大約40歲女人講國語的黎買野,係我同事招呼佢,買左大約$3000產品,甘佢係甘叫我同事送sample,我同事已經送左12包samples俾佢,(每個客人通常只送1至2包),佢仲不斷要我同事送多d,我同事已經講左5至6次唔可以,如果可以送都已經送唒俾佢,但佢仲死咬住我同事唔放,甘我當時企左係我同事隔離,身為上司的我更係要幫一幫我同事,甘我就同强國女人講“真的不可以”,呢個時候個女人就睥住我,話“你閉咀!你就快當媽媽,小心bb有問題”,我當場呆左囉,從未見過甘無囗德嘅人,你可以針對我工作話我,但晤係人生攻擊我囉,仲講埋d九唔搭八嘅說話!
甘我當時無出聲,由得佢鬧,因為我地服務性行業就係甘,出聲蝕底只會係自己!我d同事之後係甘安慰我,因為個女人真係超衰,極無口德!
唉…但我成晚都好唔開心,我自問EQ都好高,俾着第二個一定鬧返佢!不過佢呢d甘賤,貪得無厭,得寸進尺嘅人一定會有報應,佢同我講過嘅野實會報應返自己仔女身上!

發洩完畢,謝謝!

大宅

回覆:勁嬲!超囗賤的强國人!(不喜勿插)

唔好勞氣,呢啲人有天收的

大宅

哇!真係好口賤!呢D野正常人點會講得出口!
唔好勞氣!動到胎氣就唔好喇!放鬆D! BB一定會健健康康!快高長大既!

大宅

回覆 JJ0601 的帖子

好明白你呢行真係咩都係要忍...仲要就快生, 真係可憐。強國女人好多都係咁賤, 我36WK, 呢個孕期真係見到好多野令我更憎強國人!

大宅

回覆:JJ0601 的帖子

我都有個咁既客,我仲慘,個個月都會見到佢,佢一見到我就會話我生仔無屎忽,呢個人都係強國人。

我同佢之前都只係有少誤會,但佢就記仇到咁。唉

大宅

D人把口咁賤,希望佢自已受返d咁惡毒的說話。

大宅

呢啲咁嘅人,口賤格衰,唔好理佢哋,無謂為啲咁嘅人影響心情,當佢哋發up風算啦〜

男爵府

BK Milk勳章

我地支持你
我地實百毒不侵
bb健康過佢地多多聲

大宅

謝謝各位,你地嘅支持開解了我很多

複式洋房

回覆:JJ0601 的帖子

甘冇口德等佢自己受返

大宅

呻完唔好嬲,記得胎教下bb, 千祈唔好做呢啲冇品人呀

複式洋房

有D強國人以為自己有少少錢就好巴閉,打橫行!搭車,行街死衝爛衝完全唔理人感受!乞人增

男爵府

放心,呢d人一定有報應,我們一人一啖口水都浸c佢

大宅

大宅

畀面勳章

下次再遇到呢D人。笑。記住要笑。好開心同輕鬆咁答佢:“對呀這位太太您心腸真好,我BABY一定會有問題,他問題將會是有禮貌懂尊重不貪心有口德。很可惜喔您甚麼問題都沒有。就只有一張臭臭的嘴巴,來,要SAMPLE對不?嗽口水可以嗎?謝謝光臨喔”

一口氣講完佢,KEEP住勁SWEET笑容加SWEET語氣。

然後轉身。

rachelkwong    發表於 13-4-23 13:17
[url=http://www.pregnology.com][/url]

大宅

我都勁憎d大陸人

子爵府

唔好理佢地!d強國人無嘜邊個好口

別墅

我會笑笑口同佢講:甘成日都有人被車撞,話唔埋下一個輪到你,你行出馬路要小心D。

別墅

我會笑笑口同佢講:甘成日都有人被車撞,話唔埋下一個輪到你,你行出馬路要小心D。

男爵府

你真係EQ好高,比我一定咒返佢

首頁

尾頁

跳至