婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

PK, welcome, mannings... all stamps will collect and use many many money to exchange the dishes, pots.... crazy...

Cutemom0808  true  發表於 13-4-23 17:54

水晶宮

有人用幾萬銀買個手袋,有人用護膚品都千千聲,有人鐘意集郵,有人鐘意上網睇戲,有人鐘意打牌.
你99儲印花換野,咪最多洗三幾百.
你咪當係佢既嗜好囉.

水晶宮

儲印花換既,通常都係家庭用品,小電器之類,都用得著.
]

禁止訪問

回覆:99 never stop collecting stamps

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆:99 never stop collecting stamps

What is so crazy about Collecting stamps from various stores? You are more crazy to think your 99 is crazy?!

別墅

你連儲印花都要干涉?

wing514  係囉...儲印花好多C9都鐘意做, 好正常   發表於 13-4-23 18:07

公爵府

2019新春慶豚圓

你地係咪一齊住先?如果佢康x玻璃蓋煲都有 20 個,擺到出廳搞到你地全家人出入都唔方便,咁就值得叫老公同佢傾下。如果唔影響到你咪由佢

男爵府

環保接龍勳章

咁有咩問題

複式洋房

有咩問題? 又唔係D咩大問題:;pppp:

水晶宮

zitzai 發表於 13-4-23 01:05
你地係咪一齊住先?如果佢康x玻璃蓋煲都有 20 個,擺到出廳搞到你地全家人出入都唔方便,咁就值得叫老公同 ...

如果有本事換到咁多印花,每月係超市要買幾萬,甚至十幾萬貨先得
我儲最新果期惠康印花,所有野都係超市買,都只係可以儲到換一件最cheap的免費電器,想要個貴價少少的,都要補錢.
上次換個angry bird公仔,都買左成萬銀野先至換到一個呀!

公爵府

2019新春慶豚圓

方方媽媽 發表於 13-4-23 11:39
如果有本事換到咁多印花,每月係超市要買幾萬,甚至十幾萬貨先得
我儲最新果期惠康印花,所有野都係超 ...
印花網上有好多人放,亦有好多人買。幾十蚊就可以換到你 still missing o既印花
佢未必係同款煲換 20 個,但你知咩公司都好換來換去其實都係差唔多o野,有時仲成 set 換。我睇中萬 0 套康 x 碟,一換已經 3 隻,有用就係多 3 隻碟使,無用就多 3 件垃圾阻定。如果有舖咁o既癮,幫襯唔同超市 & 百貨,一年真係可以累積好多唔等洗o野

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

有咩問題?

水晶宮

zitzai 發表於 13-4-23 13:38
印花網上有好多人放,亦有好多人買。幾十蚊就可以換到你 still missing o既印花
佢未必係同款煲換 20 個, ...

樓主話佢99係儲印花,唔係買印花吖嘛.
我估佢99都未必會上網同人買賣印花.
即使係換好多野返來,其實,同買好多野返來都係一樣.
咁有人就鐘意買野咁囉.
儲印花換野,點都好過喜歡儲舊膠袋舊報紙

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

但係有D人真係可以儲到好多我有需要同阿媽講聲,佢可以問人拎俾我,真係好佩服佢地mouth:

水晶宮

fanny3315 發表於 13-4-23 16:05
但係有D人真係可以儲到好多我有需要同阿媽講聲,佢可以問人拎俾我,真係好佩服佢地 ...

我儲唔夠都係問阿媽

伯爵府

回覆 jiajia2009 的帖子

唔覺得係問題,佢又唔係只要印花不要貨

男爵府

都幾好嫁,為左d印花,有人會主動幫你格價,幫你去買嘢,有時重送埋貨tim。 (我係話我姑9
小朋友放暑假比平日更忙!

大宅

She collect such kinds of stamps for many many years la...煲 have more than 20 from big to small, 碟,bowl..., bed covers, many many such thing keep in my old house. I have move out for more than 12 years, she just use the house as a store room, don't rent out or sold out but I still need to pay all disbursements, management fees, ... and the point is the pots is not free, each time need to pay money for around 200 to 300. She always told my husband not enough money for maintain the standard life??? How crazy??

大宅

引用:Quote:zitzai+發表於+13-4-23+01:05+你地係

原帖由 方方媽媽 於 13-04-23 發表
我儲最新果期惠康印花,所有野都係超 ...
我奶奶本來問我換個磅好無,我話你個仔見到個磅會發癲(c9唔肯面對現實)最後就換左個多士爐,已用左兩個朝早,多士好好味

侯爵府

畀面勳章

好過佢爛賭我都儲印花㗎

首頁

尾頁

跳至