自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我廚藝白痴,亞仔今個星期六K1親子旅行,朝9午2,郊野公園8無,請問我可以整咩野食?但唔能夠星期六朝早整,因為唔夠時間,我可以帶咩食物唔會「up」嗅?謝謝!

lina9316  面包。  發表於 13-4-23 10:39
未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

大宅

回覆:heffalumpiglet 的帖子

我果陣帶印尼飯團仔

珍珠宮

熱血勳章 玩具勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章 遊學勳章

引用:我廚藝白痴,亞仔今個星期六K1親子旅行,朝

原帖由 heffalumpiglet 於 13-04-22 發表
我廚藝白痴,亞仔今個星期六K1親子旅行,朝9午2,郊野公園8無,請問我可以整咩野食?但唔能夠星期六朝早整 ...
Pineapple with sausage
Salad juz put the dressing in last minute

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我果陣帶印尼飯團仔 +

原帖由 pinazit 於 13-04-22 發表
我果陣帶印尼飯團仔
呢款有難度 mouth:

水晶宮

引用:Quote:原帖由+heffalumpiglet+於+13-04-22+

原帖由 gloryglory13 於 13-04-22 發表
Pineapple with sausage
Salad juz put the dressing in last minute
thanks g, exactly what im thinking, but my son doesnt like pinapples much, 2 sour

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

引用:我廚藝白痴,亞仔今個星期六K1親子旅行,朝

原帖由 heffalumpiglet 於 13-04-22 發表
我廚藝白痴,亞仔今個星期六K1親子旅行,朝9午2,郊野公園8無,請問我可以整咩野食?但唔能夠星期六朝早整 ...
芝士三文治

大宅

回覆:食物預備一問。。。

買M記

珍珠宮

熱血勳章 玩具勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章 遊學勳章

引用:Quote:原帖由+gloryglory13+於+13-04-22+發

thanks g, exactly what im thinking, but my son doesnt like pinapples much, 2 sour
What abt peach with sausage or sandwich

侯爵府

魚蛋,腸仔,三文治。
如果唔怕,可以買麥當當

珍珠宮

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

壽司 波蘿腸仔 三文治

水晶宮

引用:壽司+波蘿腸仔+三文治+

原帖由 celialui1990 於 13-04-22 發表
壽司 波蘿腸仔 三文治
我仔唔食菠蘿,可能整芝腿治

水晶宮

2019新春慶豚圓 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

我果陣,真係早起半個鐘,蒸飯連餸。

咁沖完涼,換好衫入飯盒。
不知所謂的乙陸!!!

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

芝士火腿三文治,水果就帶車厘茄。

仲會買少少壽司。

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

肉鬆粟米飯團,12元店有模,煮飯就ok,快靚正
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

水晶宮

引用:芝士火腿三文治,水果就帶車厘茄。仲會買少

原帖由 fatpanda 於 13-04-22 發表
芝士火腿三文治,水果就帶車厘茄。
亞仔唔食酸嘢(似我) 車厘茄、車厘子、提子、士多啤梨、菠蘿…… 全部唔食

大宅

回覆:heffalumpiglet 的帖子

腸仔意粉菜炒埋一碟,正,或者牛肉,椰菜烏冬炒埋一齊

水晶宮

引用:肉鬆粟米飯團,12元店有模,煮飯就ok,快靚

原帖由 ninjarabbit 於 13-04-22 發表
肉鬆粟米飯團,12元店有模,煮飯就ok,快靚正
Sounds good,請問喺邊樹買?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

heffalumpiglet 發表於 13-4-22 21:15
Sounds good,請問喺邊樹買?

吉吉島12元店有飯團模,仲有紙菜模可以整公仔樣。

紙菜,肉鬆、粟米 ,超市搞掂咁,煮飯放料入飯團模,cup實就ok
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

珍珠宮

飯團,o者o厘糖,麵包腸仔卷。
飯團可包肉鬆/撈飯素,我用保鮮紙包成細細個波仔咁,食時就咁打開就ok。
o者o厘糖落多少少魚膠,結實d就易拮唔怕溶。
麵包卷住腸仔,用牙簽分3部份拮住先切。
水果帶提子。

水晶宮

引用:腸仔意粉菜炒埋一碟,正,或者牛肉,椰菜烏

原帖由 pinazit 於 13-04-22 發表
腸仔意粉菜炒埋一碟,正,或者牛肉,椰菜烏冬炒埋一齊
呢樣都好,不過一早炒怕唔夠時間。mouth:

首頁

尾頁

跳至
熱門主題