自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:呢個星期六?4/27+?++天氣預報話多雲,間中

原帖由 oct07-mama 於 13-04-22 發表
呢個星期六?4/27 ? 天氣預報話多雲,間中有雨及狂風雷暴 喎! Good Luck!

呢個天氣唔係好熱,可以帶 鹵 ...
我老公都話天氣會唔好,但唔知可唔可以果朝先諗去唔去?最怕屋企落大雨,但出面無就C

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:去旅行,運動量大,食粥會唔會唔飽肚呀,帶

原帖由 pinazit 於 13-04-22 發表
去旅行,運動量大,食粥會唔會唔飽肚呀,帶備麵包或餅乾做小食好d喎
會帶其他野食,不過我想睇吓大家嘅提議我才去諗,因為我識整嘅嘢有限 mouth:

pinazit    發表於 13-4-22 22:13

水晶宮

引用:蒸燒賣、腸仔,放入暖壼。

原帖由 KJDoris 於 13-04-22 發表
蒸燒賣、腸仔,放入暖壼。
呢樣幾好喎 。。。 諗諗先。些些

水晶宮

引用:呢個星期六?4/27+?++天氣預報話多雲,間中

呢個星期六?4/27 ? 天氣預報話多雲,間中有雨及狂風雷暴 喎! Good Luck!

呢個天氣唔係好熱,可以帶 鹵 ...
我都想整雞翼,不過亞仔唔食

水晶宮

引用:Quote:原帖由+heffalumpiglet+於+13-04-22+

原帖由 gloryglory13 於 13-04-22 發表
Jelly tong need to put "fish plastic powder"
Babe ... Fed up. Cant open yr reply, can u resend me again?

珍珠宮

熱血勳章 玩具勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章 遊學勳章

引用:Quote:原帖由+gloryglory13+於+13-04-22+發

原帖由 heffalumpiglet 於 13-04-22 發表
Babe ... Fed up. Cant open yr reply, can u resend me again?
whatapps

水晶宮

引用:Quote:原帖由+heffalumpiglet+於+13-04-22+

原帖由 gloryglory13 於 13-04-22 發表
whatapps
Ive had just repoted but nobody get back to me

大宅

畀面勳章

heffalumpiglet 發表於 13-4-22 22:12
我都想整雞翼,不過亞仔唔食
會唔會係唔鍾意lun骨呀?改鹵水雞扒吖, cut到佢bite size 撈飯吃

水晶宮

引用:Quote:heffalumpiglet+發表於+13-4-22+22:1

會唔會係唔鍾意lun骨呀?改鹵水雞扒吖, cut到佢bite size 撈飯吃
唔知點解,亞仔麻麻地鍾意食雞。。。 牛扒同肥牛都ok,但唔可以濃味。 所以都有難度 。。。 有諗過想整fish fingers,但怕凍咗難食。

男爵府

引用:Quote:原帖由+pinazit+於+13-04-22+發表我

原帖由 heffalumpiglet 於 13-04-22 發表
呢款有難度
粢飯。早一日買定,放入雪柜,當日朝早拎出黎放入微波爐翻熱,又飽肚,又方便。

大宅

畀面勳章

heffalumpiglet 發表於 13-4-22 23:34
唔知點解,亞仔麻麻地鍾意食雞。。。 牛扒同肥牛都ok,但唔可以濃味。 所以都有難度 。。。 有諗過想 ...
吉野家和風牛肉飯放入保溫\"\"

水晶宮

引用:Quote:heffalumpiglet+發表於+13-4-22+23:3

原帖由 oct07-mama 於 13-04-23 發表
吉野家和風牛肉飯放入保溫壺
贈品???

水晶宮

原帖由 jacompany 於 13-04-22 發表
粢飯。早一日買定,放入雪柜,當日朝早拎出黎放入微波爐翻熱,又飽肚,又方便。

...
元朗、洪水橋、天水圍都難買到黐反

水晶宮

引用:我果陣帶印尼飯團仔 +

原帖由 pinazit 於 13-04-22 發表
我果陣帶印尼飯團仔
妳是華僑? 巴東牛肉我老公至愛

侯爵府

鹵水雞翼腸仔..
細個去旅行媽媽都係整呢啲俾我帶~

水晶宮

引用:鹵水雞翼腸仔..細個去旅行媽媽都係整呢啲俾

原帖由 littlelittlepra 於 13-04-23 發表
鹵水雞翼腸仔..
係呀! 我老公同我同年,所以講起就有共鳴,仲話佢亞媽(即我99)用家庭裝雪糕盒裝住d雞翼,其實我媽當時咪又係咁幫我地packed。

水晶宮

引用:鹵水雞翼腸仔..細個去旅行媽媽都係整呢啲俾

原帖由 littlelittlepra 於 13-04-23 發表
鹵水雞翼腸仔..
另外…… 主要係我唔識整老水嘢

侯爵府

heffalumpiglet 發表於 13-4-23 09:51
另外…… 主要係我唔識整老水嘢
要求唔高的話...
去超市買支現成鹵水汁,加水加片糖 (慢慢加),
試到個味啱,就可以浸雞翼....好易架咋~~~試下啦~~
如果想小朋友食時方便D,可以買小雞膇仔,一枝骨易食D~

水晶宮

littlelittlepra 發表於 13-4-23 09:58
要求唔高的話...
去超市買支現成鹵水汁,加水加片糖 (慢慢加),
試到個味啱,就可以浸雞翼....好易架咋~~~試下 ...

太好喇,唔該晒,今晚去買料。

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

heffalumpiglet 發表於 13-4-23 10:15
太好喇,唔該晒,今晚去買料。

答嘴記住pack兩張濕紙巾俾仔仔抹手我阿媽當年次次都忘記。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

首頁

尾頁

跳至