論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

妳地會分開買啲平嘅比姐姐食,自己食貴的,定係唔分,情願自己一齊都食平野?

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆 Handsomewoman 的帖子

I will not seperate.
If buy something special, just give her little or just NOT share.

stepchk  ME 2  發表於 13-4-23 17:48

珍珠宮

回覆:關於食物

基本上食相同的食物,一齊食有機菜新鮮雞海鮮之類,煎牛扒外賣壽司刺身都會一齊分享,如果個日工人自己煮就會買平嘢,例如急凍雞扒急凍肉丸。想食好貴的食材留待姐姐放假我親自下廚,呢啲姐姐冇份。

大宅

無分架,但如果真係食好貴的野,唔share囉

子爵府

引用:妳地會分開買啲平嘅比姐姐食,自己食貴的,

原帖由 Handsomewoman 於 13-04-22 發表
妳地會分開買啲平嘅比姐姐食,自己食貴的,定係唔分,情願自己一齊都食平野?

...
Eat together, even fish belly, abalone, shark fins. But one thing is not shared, i.e. bird nest.

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

侯爵府

無分㗎!

男爵府

都係唔好分得咁開,以免佢加料俾你地。唔想益佢就等佢放假先食

男爵府

lunch - she cook hers only, so buy frozen meat only
dinner - adults eat together, child has own food
cook really expensive things on her holiday.

侯爵府

BK Milk勳章

唔會分 但好貴果d野我煮好會分比距 唔會比任羅

但我既姐姐都算好識做

公爵府

我無分,佢乜都有份食,只是多定小,貴咪分小小佢食,平咪平均分lor,但其實我次次都分俾佢多過自己食,因為佢要體力湊仔,我份工作只係座係到

男爵府

一齊食

複式洋房

冇分㗎,我地一齊食

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

早午餐買粉面麥片俾佢自己攪掂, 有時食隔夜飯(佢唔多鍾意, 好少食). 我有放D急凍野俾佢, 但佢都無食, 見過佢一次ONLY食面, 無落餸. 有時都怕佢唔夠營養.
夜晚就無分, 一齊食. 好貴果D趁佢放假我煮俾自己食.

水晶宮

我好少食費野,所以唔洗特別分開.
反而,有時有D心頭好,例如我媽整既蘿白糕,就唔捨得分比工人,連C6都無得分,自己食晒

大宅

我食乜...姐姐就食乜...例如家整翅湯、西貢海鲜...

首頁

尾頁

跳至