嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我個仔又由三個月左右開始有頭泥,好似波羅包咁,睇醫生就話呢啲大大下會冇叫我同佢擦oil ,我就日日同佢擦,幾個字之後洗頭,係有啲幫助,啲頭泥冇咁厚,但到而家就快十個月都仲有啲,而家好似頭皮咁,應該幾時會好返,定係要同佢睇醫生呢?thanks

大宅

我個仔兩、三個月時有頭泥, 連續一個星期每日洗頭前用bb oil同佢按摩頭皮,d頭泥會捽鬆咗, 好似大人頭皮咁一塊塊, 然後才去洗頭,果次之後就清晒, 到而家十個月都沒有再出現頭泥
你平日怎樣幫bb洗頭?我是把2合1清潔品放手中直接在bb頭上捽, 好似大人洗頭咁, 若只用清水洗或把清潔品加入浴盤中稀釋, 可能會洗唔幹淨

大宅

引用:我個仔又由三個月左右開始有頭泥,好似波羅

原帖由 chunheilo 於 13-04-23 發表
我個仔又由三個月左右開始有頭泥,好似波羅包咁,睇醫生就話呢啲大大下會冇叫我同佢擦oil ,我就日日同佢擦 ...
我仔之前個頭成日臭。但佢太多頭髮。我睇唔到d頭泥。到左一百日剃哂啲頭髮先見到原來係頭泥!頭一日用油幫佢按摩唔甩。跟住用煩士林按摩左幾個字就甩哂喇!你可以試下

大宅

回覆:頭泥係咪大大下會冇架

用人奶捽呀,好過oil 呀

男爵府

引用:用人奶捽呀,好過oil+呀

原帖由 VVhuilee 於 13-04-25 發表
用人奶捽呀,好過oil 呀
真的嗎?我的女都仲有少少,我都去試下先!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

大部份BB都大個D就冇, 有一D兩三次, 捽左就冇. 但如果本身有濕疹, 就不斷都有, 好似我個囡咁.

大宅

回覆:chelsea_meow 的帖子

請問你囡囡衣家幾大?仲有頭泥嗎?

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

5個幾月, 仲有...

首頁

尾頁

跳至