自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

引用:自己或家人,有病或疑似有病最無助,身邊有個

原帖由 EVA222 於 13-04-23 發表
自己或家人,有病或疑似有病最無助,身邊有個醫生,最大安全感不是錢,是有個可信人,問到老實意見,或者介紹到可 ...
Hahaha also a good point!

++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

男爵府

引用:我覺得我自己有職業先會令自己有安全感。另

原帖由 kwanyiii 於 13-04-23 發表
我覺得我自己有職業先會令自己有安全感。另一半做咩職業都影響唔到我哈哈

...
同意

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

講緊邊方面既安全感

錢定大家感情

禁止訪問

禁止訪問

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

高級公務員

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:如題!我會選擇醫生!

原帖由 carrieylaa 於 13-04-23 發表
如題!
我會選擇醫生!
我老公真心愛我對我好才最有安全感。

水晶宮

回覆:你的另一半從事什麼職業會令你有安全感?

個問題有少少不切實際喎

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

希望自己有工作,可經濟獨立,另一半做正行正業,大家都走一條德高望重的路

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

EVA222 發表於 13-4-23 09:15
我估樓主不是講感情,呢樣野無得保証.
等如我女,佢3個中同一齊租屋住,AB是醫生,我都會話C好有安全感,係屋企 ...
講錢既話都係離不開做生意叻,搵到錢
專業人士
舊制高級公務員
呢d囉

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:如題!我會選擇醫生!

原帖由 carrieylaa 於 13-04-23 發表
如題!
我會選擇醫生!
但禾一定唔俾企同自己開刀架,容乜易禾唔知幾時得罪過企...

simple is the best~

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

54heima 發表於 13-4-23 06:14
安全感建立在人身上,穩定職業上,金錢上,全部是不安全的……

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

侯爵府

遊學勳章 畀面勳章

回覆:carrieylaa 的帖子

聯想唔到有乜關係

侯爵府

BK Milk勳章

特首

男爵府

引用:穩定職業 +

原帖由 Ashley_ash 於 13-04-23 發表
穩定職業

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

消防

複式洋房

搵到錢就有安全感啦,最重要係你愛唔愛佢

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

做個好老公就ok,安全感唔係睇工。

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

男爵府

引用:我覺得我自己有職業先會令自己有安全感。另

原帖由 kwanyiii 於 13-04-23 發表
我覺得我自己有職業先會令自己有安全感。另一半做咩職業都影響唔到我哈哈

...
me too

首頁
12345...7

尾頁

跳至