0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

飲完奶,一放低就反來反去,成日都反到累至訓…至慘咁好易嘔奶架嘛…好多精力呀!除左訓覺,其他時間都反,bb床唔夠佢反,次次要放大人床比佢反,反到佢趴係到訓著架次次都mouth:又無啦啦飲返夜奶…又咁難至訓返,真係玩死人嚕…我女依家5個幾月…好掛住佢未識反身果時,食完就訓既日子依家要看牛咁看

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

bb通常學識一樣野都會咁架,飲完奶遲小小先放佢喺床度喇

珍珠宮

系啊~BB都系咁架喇
每個階段都有進步同唔同嘛

男爵府

我個尋晚半夜都反身訓,唔知怕唔怕呢?

水晶宮

佢覺得好~~
BB大大下就真系睇牛咁睇~~

大宅

引用:我個尋晚半夜都反身訓,唔知怕唔怕呢?

原帖由 makbcd 於 13-04-23 發表
我個尋晚半夜都反身訓,唔知怕唔怕呢?
我女次次都趴低訓著左架,佢識打側頭啜手咁訓,次次都要我抱返佢正面訓…會喊兩聲,之後又訓返

大宅

引用:bb通常學識一樣野都會咁架,飲完奶遲小小先

原帖由 我要做媽媽 於 13-04-23 發表
bb通常學識一樣野都會咁架,飲完奶遲小小先放佢喺床度喇
我有呀,但都仲嘔,可能佢壓住肚仔掛

大宅

回覆:識反身後…

看牛...我女岩岩至3個月已經要成日望住,大家加油呀佢再大D就會懷念而家既相處我希望女女快高長大,另一邊就希望佢大慢D

公爵府

有「營」勳章 叻叻勳章

喂完奶我會抱BB半個鍾後先放落床

別墅

我女岩岩識反身都係好易嘔奶,但反得多,已經冇咩點嘔奶喇,可能佢自己都慣左。而家識反身之後,就周圍碌,由左碌到右,所以我一定要放佢係地下playmat,唔可以放係大人床。mouth:

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

一位好活潑嘅BB,吃完奶,抱系手,同BB傾下計,再自由活動。
要湊BB,就系辛苦,以后學行,都要時刻睇住。加油吖!

珍珠宮

BB自己都覺得好奇,識得反身肯定系要成日鬱動。

翡翠宮

遲D識爬仲要睇得緊D添啊

大宅

引用:一位好活潑嘅BB,吃完奶,抱系手,同BB傾下

原帖由 haha748494 於 13-04-24 發表
一位好活潑嘅BB,吃完奶,抱系手,同BB傾下計,再自由活動。
要湊BB,就系辛苦,以后學行,都要時刻睇住。 ...
咁點解佢成日喊?訓覺永遠喊一場,但我女由細到大,我都唔會抱住佢訓,所以佢眼訓就唔要人抱架

首頁

尾頁

跳至