2013年媽媽會

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

Hi! 各位, 我月尾預產期, 唔知大家會唔會係醫院相遇呢? 大家到時可以有個照應
唔介意, 就一齊係度share下

今次第二胎喇 上個胎係St Teresa開刀, 第一次落床果下, 雖然帶左腰封(必帶, 否則傷口dum出黎仲痛), 傷口超痛, 如果大家諗住開刀, 可以買定, 但醫院都有得賣(貴啲囉),

而我唔知今次可唔可以順產呢?

大宅

你擇日?我都係法國生,edd 29aug, 會揀開刀

大宅

Me too! My due date is Aug. 13 希望唔好早產啦!

大宅

回覆:8月份係聖德肋撒生既媽媽, 你好嘛

我預產係815,不過我开刀所以会早少少。

複式洋房

回覆:Tacomama 的帖子

我法國生呀,due date 14Aug! 不過開刀生,所以會早啲!你哋有擇日嗎?我仲十五十六中

大宅

回覆 aloha_cream 的帖子

I want to try natural... 希望唔好早產啦... 因我doctor話驚我會早產,叫我register定公立...好驚呀!

別墅

EllenWong225 發表於 13-4-23 19:13
我預產係815,不過我开刀所以会早少少。

我都係8月15預產期,都係開刀,應該會早一至兩個星期,不過未決定邊日,唔知會唔會遇到

複式洋房

Re 貝珠:我仲未決定開刀定順產, 上一胎迫住開刀:;pppp: 因為胎盤開始鈣化, 隻B過左預產期都無動静mouth:

其實我就無所謂, 上次開完刀, 唔可以第二日落床餵人奶, 第三日落到, 個傷口都超痛但唔忍心見唔到個女

Re Tacomama: 點解doctor話驚你會早產?

另外, 大家今次係第幾胎?

依家都仲早, 唔知大家會唔會相遇到...hehe...
統計下先:
Tacomama 順產 13
aloha_cream 開刀 14
EllenWong225 開刀 15
GigiBBs 未定 23
貝珠 開刀 29 (唔好意思! 29係預上產期定開刀日?)

大宅

cattsuibaby 發表於 13-4-24 10:37
我都係8月15預產期,都係開刀,應該會早一至兩個星期,不過未決定邊日,唔知會唔會遇到 ...

係呀,醫生上次講左AUG1打後都可以啦,不過我而家想AUG8,易記嗎....HAHA

大宅

我book 了20 aug 開刀

複式洋房

貝珠發表 13-4-24 13:41
我book 了20 aug 開刀
Thx !!
如果我順產,可能會相遇。

禁止訪問

回覆:8月份係聖德肋撒生既媽媽, 你好嘛

別墅

EllenWong225 發表於 13-4-24 12:26
係呀,醫生上次講左AUG1打後都可以啦,不過我而家想AUG8,易記嗎....HAHA

我都想8月8哦^^

大宅

引用:Quote:EllenWong225+發表於+13-4-24+12:26+

原帖由 cattsuibaby 於 13-04-25 發表
我都想8月8哦^^
但都要睇bb大成點,因為上次檢查大幾日!!
可能有機會見面。

別墅

EllenWong225 發表於 13-4-25 15:12
但都要睇bb大成點,因為上次檢查大幾日!!
可能有機會見面。
yes,又怕baby會早左出黎,所以都好難預^^

大宅

cattsuibaby 發表於 13-4-25 19:58
yes,又怕baby會早左出黎,所以都好難預^^

其實都怕會早產,因為我有2個fd上年生仔都早產呀!!!

大宅

回覆 GigiBBs 的帖子

I don't know too... She said everything is normal and my baby is good... But she said because 我初懷孕時,有過流啡和剛剛兩星期前分秘有血絲...驗了所有嘢又話正常...跟住佢就話那樣早產機會大喎!問佢點解,佢又話唔係樣樣嘢都可以解釋...只叫我如果再有這樣的情況就去公立醫院,去私家或搵佢都冇用!聽完真的很擔心和想轉醫生!

複式洋房

Tacomama 發表於 13-4-27 18:25

I don't know too... She said everything is normal and my baby is good... But sh ...

mouth:點解你個醫生好似敢不負責任... ...都係唔好擔心, 我有朋友到7個月試過見紅...跟隨係私家醫院休息左一排, 穩定返就出院...之後, 順順利利係預產期左右生左個B, BB到依家都好健康

如果擔心, 我都會睇多個醫生攞多啲意見再作打算!!! SUPPORT!!!!

大宅

Thanks~ 係呀,我都覺得佢好不負責任!!我當時去咗浸會睇咗個醫生,反而佢解釋得很長細,很好,亦叫我唔使擔心...好可惜佢喺浸會,我又唔想喺浸會生..... sigh~~~~

複式洋房

回覆 Tacomama 的帖子

有時可能係人夾人... ...

唔好勞氣! 唔值得!!!凡事總有解決既辦法, 大家加油

首頁
12345...8

尾頁

跳至