自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:你會唔會覺得生完之後老公對你差咗?

反而係我對佢差咗,覺得佢又唔係落手落腳,但又喺側邊指指點點,煩到無朋友!:;pppp::;pppp:成日忽發奇想,想個女點點點....頂!!!你自己親手去試下囉,否則就唔好多多事實

男爵府

回覆 dj.hkhk 的帖子

佢係唔夠瞓,但我更加唔夠瞓喇!我夜瞓過佢兼且早起身過佢,仲晚晚不停咁發夢。講壓力,我咪仲大,除返工同湊女外,仲要成日驚俾佢鬧!

子爵府

我都好似你咁,樣樣嘢都步步為營,好驚俾C6鬧,因為佢脾氣臭到不得了,其實而家都係,好多時個腦入面要考慮過呢樣嘢係唔係可以同佢講先會講,好辛苦,但為咗個女冇辦法

子爵府

時好時差囉!係變左既!以前唔敢發我皮氣同駁咀,而家結左婚生左仔有毛有翼喇!

男爵府

引用:樓主,其實我都有類似情況,已經多年,有時

原帖由 ac917 於 13-04-23 發表
樓主,其實我都有類似情況,已經多年,有時好d,大家可以冷靜傾下,但當佢發緊悔氣時,就乜都冇得傾!咁... ...
你好叻

別墅

Agree. We don have much to talk except for the kids。有時我有d後悔

珍珠宮

佢不嬲0 EQ, 因有咗小朋友覺得煩, 所以負EQ
大家久不久要傾吓, 講出黎會好D。
唔好諗C呀, 你仲有個女要照顧咖。

男爵府

我C6都係,生完直頭當左我仇人咁,但佢又好錫個女喎,都唔明點解。

侯爵府

你老公同我老公差唔多、我個仔係受災果個、而且係N次、我由開初忍、勸導、喊、憤怒、最後選擇係家中當佢隱形、半点愛都唔表達、佢先真正明白家可以好平靜、就係你自己一個人存在時、你如享受、代表婚姻唔適合你、我亦都會放棄、唔好互相折磨大家、我唔敢講呢一刻後永遠都好、但真係要傾清楚、否則、俾佢呢d精神折磨真係想死、我已經係樂觀果種人、都曾經有用刀劈死佢、之後自殺想法、好恐怖、真係無得忍!

子爵府

冇喎,仲恩愛咗喎

如對本人內容有意見, 不喜勿插!!! 謝謝!!!

用戶要求終止服務

初初生完會關係差咗,因為大家都未上手湊小朋友,時間上唔識掌握,所以好累好抆憎,但上哂手後就感情好過以前!

男爵府

對我越來越好

水晶宮

amazingbb123 發表於 13-4-23 18:02
你好叻
先多謝你,不過真係唔敢當,呢度大把叻叻媽咪,我喺度學左好多野,來調整心態,仍然有好多路要走,仲有好多風浪會來,希望自己可以堅持落去!大家都努力呀!

男爵府

回覆 fionlei88 的帖子

阿女六歳la,c6依家係好咗,不過都仲係會成日被個女激到發脾氣,但就少咗無厘頭咁發喺我身上。

翡翠宮

早排佢對我差左,依架係我對佢差左,初初bb出世後,我無因為將專注力擺哂係bb度而忽略左老公,我兩邊都平衡得到,反而我老公就太緊張bb,bb一哭佢就神經緊張,我最初體諒佢可能返通宵,bb嘈醒而令佢個人變得好燥,所以我仲比以前對佢好,樣樣野都唔使佢做,但慢慢我發覺自己似一個工人多過老婆,成日使我做野,佢唔感恩仲覺得我為佢所做的野係理所當然,仲得寸進尺,越黎越挑剔,少少野我做得唔好就黑面,又比說話我聽,而且佢成日因為bb哭就問長問短,好似覺得我做得唔好而令bb哭,我已經輔導過佢好幾次,話比佢知bb因為唔識講野,所以會用哭黎表達,bb哭係好正常,唔使咁緊張,但佢好似聽唔入耳咁,漸漸令我好怕bb哭,bb一哭我就好驚,驚嘈醒老公又要睇佢面色,又要服侍佢,同埋我發覺佢令我覺得好大壓力,又要照顧bb又要服侍佢,佢幫唔到我手仲令我覺得好困擾,我知道再咁生活落去唔得,我會癲,但佢唔聽我講,唔覺得自己有問題,有問題既係我,結果一次bb哭,我扭轉左呢個局面,個次同以往一樣bb哭,佢就話我又問長問短,我同佢嘈左幾句,我開始忍無可忍,將bb要佢抱住,話佢咁叻以後佢湊,佢就話我痴線,我就開始發癲,嬲到已經講唔到野,因為要講既之前都講哂,佢都無改善,所以我已經無話可說,但我就嬲到極點,我咁大個女從未試過嬲到講唔出野,但我知自己已經嬲到頂點,我忽然失控咁見野就掟哂落地,以前鬧交我會嬲到哭,但今次我係嬲都完全流唔出眼淚,我狂掟左幾樣野之後就發覺唔可以再咁,我知自己要冷靜,因為掟到我自己都驚,成個過程我老公抱住個女粒聲都唔敢,又無阻止我,之後我呆坐左係疏化,我老公先敢係房行出黎,死死地幫我執番好哂d野,仲係放番哂原位個隻,直頭依架佢都唔敢再提呢件事,我個次仲打埋比99話要離婚,自此之後,佢唔會再好似之前咁放肆,亦無再比面色我睇,亦唔會再成日話我,bb哭佢會幫手抱,亦多左幫手,但我就變得唔再好似以前咁温柔,亦唔會再錫住佢,唔會再事事以佢為先,好多野我都使佢做,同埋我變得一言九頂,佢講一句我話番佢十句,我諗我對佢的感覺已經唔同左,無得再返轉頭,呢d都係佢攞黎既,男人真犯賤~~~

男爵府

回覆 lazywife 的帖子

我個friend都教我佢發脾氣時當佢唱歌, 咪鬼理佢, 我都唯有係咁,不過有時真係好難頂。

男爵府

回覆 Happypearl1010 的帖子

Exactly! 佢係錫到個女直頭出晒煙!就係因為太緊張個女,亞女一有些少嘢就即刻癲晒咁,亞女嘔都閙我,簡直痴筋!亞女細個時頑皮又唔捨得閙,但自己又比個女激到好嬲,於是就將壓力全部卸喺我呢隻羔羊身上。

子爵府

好媽媽勳章

可能我多心,我會懷疑另有原因,anyway溝通多d

男爵府

回覆 shirleyying 的帖子

我都係每做一樣都要諗佢會點先做,真係好辛苦!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:C6一向都零EQ,未有小朋友前佢都會盡量就我

原帖由 PINKBABY 於 13-04-23 發表
C6一向都零EQ,未有小朋友前佢都會盡量就我,囡囡出世之後我覺得佢嘅態度就180度轉變,成日郁啲就發我脾氣 ...
本身性格屬衰格先會不時向家人發老皮,同生左之後無關。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

首頁

尾頁

跳至