婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我囝發燒入醫院,管我入政府定私家係咁話政府好,你地知唔知政府要等5個鐘以上,你地等得。我個囝發高燒唔等得,你地有無顧及佢辛苦。再加上我買得保險就係from佢唔洗下下排咁耐政府醫院丫。
我買衫比個囝著走去同我媽講,我買好多衫比個囝,你都發神經我由唔係用你錢,你理得我姐。你成日丫吱丫左嘈住哂
話我無禮貌唔尊重你地,好心你地啦,你地都唔識尊重人,憑咩我要尊重你地,尊重係相向架。我嫁入黎咁耐你個囡都未叫我個名,淨係叫佢。佢。佢或直講野。我鬼知你同邊個講野咩。話我成日黑口黑面。大佬丫我無端白事做咩無啦啦要笑先我唔係痴線。我已經因為個囝去忍你地。你地做咩我都唔想知。我只搞掂我個囝就得,但你地唔好再得寸盡尺。成日話我張個囝抱去娘家,你地成日咩都悭,前排咁熱咁焗都唔比我開冷氣比囝囝,你地就自己係房開冷氣識享受。我個仔係廳到焗桑拿,你地話bb成日開冷氣抽乾水份。試問依加邊一到係無冷氣。唔好再用唔同藉口啦。我返娘家難道有問題嗎?你地係孫,我娘家都係孫,再講媽去邊bb就會去邊我之前都啞忍六個月啦,仲話h7n9唔好出街。如果照你地咁講街應該唔會有bb出現。我呻完了。謝謝

禁止訪問

男爵府

回覆:c6茄哩一族你地完了未完

我嫁左4年,姑9同叔仔未叫過我半聲2嫂。除左叔仔結婚果日,終於聽到一句:二嫂飲茶但之後都冇再聽過,嘿嘿。冇所謂啦,你地唔當我係家人我都唔會當你地係。所以平時冇咩交集,幾好。呻完就重新上路,好好經營自己頭家,唔好比外人影響自己。

男爵府

死喇,我有個阿嫂,我之前一直叫佢乳名,依家佢係我阿嫂我都仲叫佢乳名?
其實有無問題?

falalala  乳名重親切啦  發表於 13-4-24 04:34

大宅

回覆:LuyiuLady 的帖子

叫乳名我覺得無問題

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

99多事都算 我覺得其他人唔應該出咁多聲

複式洋房

回覆:LuyiuLady 的帖子

我姑仔年紀大我六歲,佢都叫我名唔叫阿嫂,我無所謂哦!

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我嫁左4年,姑9同叔仔未叫過我半聲2嫂。除

原帖由 yuko0421 於 13-04-23 發表
我嫁左4年,姑9同叔仔未叫過我半聲2嫂。除左叔仔結婚果日,終於聽到一句:二嫂飲茶但之後都冇再 ...
我結婚10啦!3個姑仔1個叔仔,都冇叫我一聲大嫂,只識話我外人。

wingwing2009  我結婚16年都冇聽過一聲大嫂...連招呼都冇..相反有時我叫佢..大學生喎.  發表於 13-4-24 16:21
小肥楊  開聲話你係外人, 咁衰  發表於 13-4-24 16:11

侯爵府

我细我姑仔七年、我姑仔阿嫂前阿嫂後、呢個係家教、係尊重!尊重係雙向、果d對人無禮貌、又要求人地對佢烚熟狗頭傻笑奉承佢果d,叫佢租個小丑娱樂佢、我無咁閒情逸志!

大宅

回覆:lazywife 的帖子

人地對我點,我就會點對人。C6屋企人做唔到。就唔好要求人地對佢地尊重,禮貌

andreaaaa782004  exactly  發表於 13-4-28 22:32

禁止訪問

引用:我姑仔年紀大我六歲,佢都叫我名唔叫阿嫂,

別墅

引用:死喇,我有個阿嫂,我之前一直叫佢乳名,依

原帖由 LuyiuLady 於 13-04-23 發表
死喇,我有個阿嫂,我之前一直叫佢乳名,依家佢係我阿嫂我都仲叫佢乳名?
其實有無問題? ...
其實有咩所謂呀,感情好,叫咩都OK啦!我姑仔都係直接叫我個名!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+LuyiuLady+於+13-04-23+發表

大宅

乜原來而家d人都仲咁傳統要人叫自己做阿嫂o架?我老公細佬個老婆都冇叫我大嫂o架喎,我又冇咩所謂喎,大家後生仔女叫我個名算啦,叫大嫂好似好娘同埋好老

falalala  我都係呀, 叫名架咋  發表於 13-4-24 04:35

珍珠宮

2019新春慶豚圓

引用:我囝發燒入醫院,管我入政府定私家係咁話政

原帖由 Yuki021129 於 13-04-23 發表
我囝發燒入醫院,管我入政府定私家係咁話政府好,你地知唔知政府要等5個鐘以上,你地等得。我個囝發高燒唔 ...
駛咩理佢地呀,十卜你

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+LuyiuLady+於+13-04-23+發表

原帖由 red0212 於 13-04-23 發表
其實有咩所謂呀,感情好,叫咩都OK啦!我姑仔都係直接叫我個名!

...
同我一樣喔

男爵府

我反而吾中意人地叫嫂 唉…嫂前嫂後3分險呀…

大宅

我叔仔連名同hello都無同我講過,咩招呼都無打過,我主動打招呼仲黑口黑面

大宅

回覆:蘋果mama 的帖子

叫名意思并唔一定係叫嫂既。正如其他jm講叫乳名都可以。最小一個稱呼都要有掛。

首頁

尾頁

跳至