嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

係咪奶粉問題?
想問下邊隻奶粉好? 謝謝
^^

侯爵府

奶粉b要飲少少水o架
如果天空總是黑暗的,那就摸黑生存;如果發出聲音是危險的,那就保持沉默;如果自覺無力發光的,那就蜷伏於牆角。但不要習慣了黑暗就為黑暗辯護;不要為自己的苟且而得意;不要嘲諷那些比自己更勇敢熱情的人們。我們可以卑微如塵土,不可扭曲如蛆蟲 - 曼德拉

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

俾BB飲多D水,應該會好好多

大宅

回覆:仔仔剛滿月食雅培,但成日好多日先屙屎,有時仲屙吾到

我個女由一號食到而家三號便便都ok喎。無錯,要飲水。

男爵府

回覆:Wendy_tang 的帖子

未滿月都可以飲水嗎?一日一至兩次便便正常嗎?

耐心地等待成功

大宅

試下用谷牙、麥牙煲水,用黎當水沖奶粉飲,有消滯開胃功效。又無咩味,飲左都唔覺。我仔仔都係咁,一星期兩至三次沖係奶粉到飲,D便便好靚。

禁止訪問

回覆:仔仔剛滿月食雅培,但成日好多日先屙屎,有時仲屙吾到

大宅

BK Milk勳章

move629 發表於 13-4-23 09:56
係咪奶粉問題?
想問下邊隻奶粉好? 謝謝
可以bb腸胃未適應, 可以買衍生開奶茶比bb飲, 清左d宿便先,再飲幾日睇下點先, 如果都係咁, 就要考慮轉奶粉!!

男爵府

我而家用米水沖奶, 可以嗎?
^^

男爵府

我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 move629 的帖子

米水對剛滿月既bb黎講太寒涼了

首頁

尾頁

跳至