論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題

男爵府

回覆:屋企好零食飲品。你地會幾耐比姐姐食?

唔明你嘅問題

珍珠宮

我屋企零食飲品姐姐唔會食,我亦冇話任飲任食,你比佢食開就大獲。我會每1~2個月去超市入貨,買少少零食餅乾咖啡分比姐姐,當獎勵。

大宅

我都無比,佢自己買零食,包食包住仲要包零食?唔好整慣左呀!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

冇比, 淨係買d餅乾比佢做零食, 如果佢做得好, 咪買少少咖啡, 當獎勵佢;

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我都無俾佢,真係有心預埋佢既就會同佢講邊D佢食得

男爵府

零食咖啡只當獎勵,不可任食!

複式洋房

有比, 想大家都開心又一日, 唔開心又一日

子爵府

引用:如題

原帖由 tanghoney 於 13-04-23 發表
如題
No, not provided, just as a gift to share

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

男爵府

做得好,可以間唔中俾少少零食,咖啡當獎勵。就好似我地返工做嘢一样,老細間中請食嘢慰勞員工。

大宅

我話比佢佢先可以食,唔係任食

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我唔比工人任食零食.....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

別墅

阿媽今日就是為了阿姐吃零食或水果而不開心。阿媽投訴阿姐每天吃太多水果,更話阿姐自行取食水果,她覺得阿姐離譜,但又不好意思話她。老實話,阿姐吃水果又不是大不了的事情,不過阿媽就是不鍾意,我又要想方法教阿姐!

侯爵府

我工人自己買零食、我地好少食零食、有時老公問工人攞番零食食、我工人零食佔左我半個櫃同雪櫃!'

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

食物櫃分開. 我只會買咖啡俾佢當奬勵.

珍珠宮

lazywife 發表於 13-4-23 20:59
我工人自己買零食、我地好少食零食、有時老公問工人攞番零食食、我工人零食佔左我半個櫃同雪櫃!'
...
我都係無食零食習慣,屋企所有餅都係阿仔 d bb 餅,有次返屋企咁O岩我婆上來睇 bb,俾佢丙我話我差 d 餓暈佢,全屋搵塊餅仔睇下都無 。我工人 d 零食一定精彩過我 d,但就唔敢霸我雪櫃位

男爵府

零食我唔包

水晶宮

我無話食唔食得,反正都唔係貴野。工人想食就自己拎,我O.k. 如果係我心愛的零食,我會提工人“留番比我“,咁佢就一定唔會食。

首頁

尾頁

跳至