產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

新手媽媽一名,想請教各位jm有無好用bb車可以介紹,for NB baby。講咩牌子、型號同價錢。

男爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

每個人既需要都唔一樣, 好難就咁介紹.
如: 你有無駕車定要搭公共交通工具, 一個人用多定會有工人/屋企人用.
歐洲車會重身d, 但避震好d. 若果要單手收車, 就日本車方便d.

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

Combi

別墅

回覆:有無BB車可以介紹

peg perego 夠穩易收,但重小小

別墅

回覆 rabbittam 的帖子

呢個牌子我都有興趣,我成日見人講P3同SI,邊隻好D呢。幾錢左右,知唔知邊度有專門店呢??
好多野問,麻煩曬啦。THANKS!!!!

禁止訪問

畀面勳章

引用:新手媽媽一名,想請教各位jm有無好用bb車可

大宅

2019勳章

Florencefu 發表於 13-4-24 22:21

呢個牌子我都有興趣,我成日見人講P3同SI,邊隻好D呢。幾錢左右,知唔知邊度有專門 ...
呢個牌子你可以上佢個網,有片介紹d車,我知0/3baby有得賣

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:peg+perego+夠穩易收,但重小小 +

原帖由 rabbittam 於 13-04-24 發表
peg perego 夠穩易收,但重小小
我都係用呢個牌子,貪佢夠實淨

別墅

aprica都好。但我上網見到peg perego 有優惠,所以訂左peg perego pliko p3^_^你係yahoo拍賣會找到有人美國訂回香港。 免幫人賣廣告 我自己係係吉之島同千色店同海港城03baby試過車。

大宅

我BB用 P3,避震唔錯,車籠濶,幾穩陣,最欣嘗佢推得好順,不過都幾重下, 一個人用收車比較吃力

別墅

我見03baby $38xx, 吉之島85折後好似$32xx, 千色優惠就24號完左。以上是p3型號^_^其他型號不太清楚

別墅

回覆:Azhaha 的帖子

係呀。我鐘意佢夠穩^_^下籠放野空間大,單手可收。但重就重d,但衡量完都係最鐘意p3💗

大宅

我果部係喺吉吉島感謝日買,用J CARD折上折埋單大約3000

別墅

買左bb車,下一步要床,再遲d high chair,樣樣search一餐好似做project咁

別墅

買左bb車,下一步要床,再遲d high chair,樣樣search一餐好似做project咁

大宅

嘻嘻, 全部買哂用緊LU,大部份用品都係吉吉島買,有時仲用 J CARD 積分換 CASH COUPON,感覺好實在

大宅

畀面勳章

我1開始係想買aprica 669貪夠輕又可以單手收,但同時考慮p3 因為真係好穩而且大部d可以坐耐d.
眼見好多b歲幾坐日本車已經好似好迫..
(雖然話可以到3歲)
但P3缺點真係好重,我自問1個人收唔到車如果要抱住個b
但C6話最緊要穩所以都係買左p3.
咁等有人係度先推車自己就淨用揹帶.
我覺得樓主要睇你需要,如果經常自己湊b可以考慮日本車

大宅

畀面勳章

我係前排永安展買,85折 $32xx

大宅

回覆 Florencefu 的帖子

我買車前搵咗4歲半嘅表姐試車(普通身型,唔肥),分別試Peg perego~P3同Combi~Mircsle Turn Permier, P3車身較高同寬敞,表姐坐上去明顯仲有點活動空間,腳踏位fit,腳仔放得舒服,高車身亦令小朋友無咁接近地面,咁就無咁熱,儲物籃大而且容易放、取物件,手把位可調高度,雙手收手,要一定力度收手。重量:8.5kg -- 好似$36XX 唔太記得(Jusco)Combi此型號算係日本車中較高同寬敞,表姐坐上都可接受,有seat cushion, 頭部位置配有egg shock alpha pad,避免BB頭仔受震盪撞擊,坐位背部有通氣位,減低坐位溫度,相向手把,新手媽媽可望住BB較安心(要留意上港鐵,扶手電梯,馬路邊位...要將手把轉回,因面向BB一面時,會撳唔起車頭,或需直接搬起車),手把同樣可調較角度,單手輕鬆收車,重量:7.8kg -- $4480 X 20% off = $3584 (荃灣買開BB用品店member價)聽朋友講尖沙咀LCX嘅BB店都好似做緊discount,都係$3XXX
經過比較,我雖然鍾意P3,但礙於重量同收車問題,我選購咗combi... 希望資料對你有幫助^_^

別墅

回覆 viva4ever 的帖子

謝謝

首頁

尾頁

跳至